search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug

Online conferentie 'Handen ineenslaan voor de mbo'er in sociaal werk' - save the date

Met diverse partijen organiseren we op 1 oktober een online (interactieve) conferentie met als doel het versterken van de positie van de mbo’er in sociaal werk en verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Zet de datum alvast in je agenda; informatie over aanmelden volgt op een later moment. 

Sociaal werkers zijn actief in vele werkvelden. Denk maar aan participatie & buurtwerk, kinder- en jongerenwerk, vrijwilligerswerk & mantelzorg, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang, opvoedondersteuning, Sociaal Raadsliedenwerk (SRW) en ouderenwerk. De branche timmert aan de weg om de instroom van mbo-opgeleiden in sociaal werk op peil te houden. Sociaal werk is bijvoorbeeld opgenomen in de campagne 'Ik zorg'. Wij hebben de indruk dat de positie van de mbo’er in sociaal werk nóg sterker kan.

Daarom organiseren wij op 1 oktober een online (interactieve) conferentie met als doel het versterken van de positie van de mbo’er in sociaal werk en verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Tijdens de conferentie leren we van en met elkaar over thema’s als: kennen werkgevers en opleiders elkaar wel goed genoeg, wordt het potentieel van de mbo'er in sociaal werk voldoende (h)erkend en weten we van elkaar welke innovaties plaatsvinden en wat good practices zijn?

Meer informatie lees je hier

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling