Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Genomineerden Sociaal Werker 2021 bekend!

3 mrt 2021

Een Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar in tijden van corona… het ligt misschien niet voor de hand. Toch heeft de jury een keuze kunnen maken uit een aantal bijzondere sociaal werkers. Professionals met een mooi cv die staan voor hun vak en ambassadeur willen zijn van sociaal werk. Juist nu sociaal werk onder de aandacht moet zijn en blijven, zijn we blij dat we drie genomineerden voor de Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2021 mogen voorstellen.

Genomineerden sociaal werker van het jaar 2021

Van links naar rechts: Marjolein Laponder, Bojoura Hoekstra en Nanneke Jager

Bojoura Hoekstra, Welzijn Lelystad

Bojoura zet zich als sociaal cultureel werker bij het Huis voor Taal met hart en ziel in om kwetsbaren met een taalachterstand, of geen of beperkte digitale vaardigheid, te helpen. Ze is daarbij innovatief en creatief.

Nanneke Jager, Vrouwencentrum Jasmijn en Stichting WIJ, Groningen

Nanneke richt zich als buurtwerker op participatie en activering. Ze zorgt voor ontmoetingen, boort talenten aan bij wijkbewoners en werkt zo aan zelfvertrouwen. Ze is een ‘parel’ in de wijk.

Marjolein Laponder, Incluzio Leiderdorp

Marjolein is generalistisch integraal sociaal werker; ‘een duizendpoot met een gouden randje’. Ze draagt bij aan veranderingen en is een verbinder. Ze pakt problemen vraaggericht op en is oplossingsgericht.

Stem op jouw favoriet! 

Van 6 april tot 15 mei 2021 kun jij je stem uitbrengen op de sociaal werker die volgens jou een jaar lang het werkveld op de kaart moet gaan zetten. Bekijk de video's van Marjolein, Nanneke en Bojoura en stem op jouw favoriet. Op 26 mei 2021 tijdens het jaarcongres sociaal werk maken we de winnaar bekend.

Bekijk hier de video's en breng direct je stem uit! 

Volg de verkiezing ook via de verkiezingspagina en via TwitterFacebook en LinkedIn.