Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Jaarcongres Sociaal Werk 2022: Sociaal is de toekomst!

9 mei 2022

Op 18 mei aanstaande opent staatssecretaris Maarten van Ooijen het Jaarcongres Sociaal Werk 2022 en kijken we vooruit naar de sociale toekomst. Hoe ziet die eruit? Wat is er nodig om de samenleving bij elkaar te houden? Hoe sociaal willen we onze toekomst maken? Lees verder over het jaarcongres.

jaarcongres

De samenleving en de wijk zijn aan het veranderen. Polarisatie en maatschappelijke onrust nemen toe, burgers verliezen vertrouwen en de kloof tussen arm en rijk groeit. Sociaal werk is een onmisbare schakel voor het aanpakken en oplossen van deze problemen. Het gaat niet vanzelf.

Het programma

Na de opening van het congres door staatssecretaris Van Ooijen en trendwatcher Lieke volgt een rondetafelgesprek met Amma Asante, Anke Verkade, Erik Dannenberg en Nanneke de Jager over de toekomst van sociaal werk. Ook horen we van cabaretier Thjum Arts wie de Sociaal Werker van het Jaar 2022 is. Wordt het Nadine, Redouan of Diana? 

Middagprogramma 

Je kunt je nu ook opgeven voor het middagprogramma! Lijkt Designing the future met Eveline van Zeeland je interessant? Of wil je liever praten over de toekomst van sociaaljuridische hulpverlening of de MBO sociaal werker? Deze en nog zes andere workshops vertellen jou meer over de toekomst. 

Je kunt ook kiezen voor een van de zeven bijzondere excursies bij verschillende organisaties in Amersfoort. Tijdens het werkbezoek bij pro33college ga je live in gesprek met de jongerenwerker daar. Of neem een kijkje achter de schermen bij projecthuis Mabida. Of misschien ben je nieuwsgierig naar de Amersfoortse aanpak van schulden? Er is te veel om op te noemen!

  Innovatie voor de uitdagingen van morgen

  Het Jaarcongres Sociaal Werk 2022 is dé plek om innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van morgen te ontdekken en te bespreken. Wat hebben we geleerd van de coronatijd? Hoe nemen we het voortouw in verbinding en samenwerking? We belichten creatieve methoden en aanpakken om vol zelfvertrouwen en samen met de burger aan een hoopvolle toekomst te werken.

  Invloed hebben door impact te tonen

  De impact en het rendement van sociaal werk is enorm, maar dat moeten we wel beter over het voetlicht brengen. Er zijn genoeg onderzoeksdata en voorbeelden uit de praktijk om sociaal werk stevig te positioneren en duidelijk te maken dat de grote maatschappelijke opgaven niet zonder sociaal werk opgelost kunnen worden. Wat levert een euro in het sociaal werk op en wat kan een sociaal werker betekenen voor een kwetsbare burger, voor een wijk en de maatschappij? Hoe sociaal willen we onze toekomst maken?

  Inspirerend en motiverend

  Het wordt een congres met stevige gesprekken, inspirerende sprekers en motiverende deelsessies. Op deze landelijke dag van het sociaal werk staan elkaar fysiek (!) ontmoeten, innovatie en positioneren van sociaal werk centraal. Hét event voor werkgevers, werknemers, stakeholders en partners in het sociaal domein. Heb je ideeën over het thema, of is er een spreker of workshop die je graag op het congres ziet, laat het ons weten via mboelaars@fcb.nl

  Het Jaarcongres sociaal werk 2022 wordt georganiseerd door Sociaal Werk Nederland en Sociaal Werk werkt!

  Mascha Boelaars

  Adviseur

  Meer weten? Neem contact op!

  Mascha Boelaars

  Meer weten? Neem contact op!