search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
30 april 2019

Doe mee met onderzoek over leer-werkbanen!

Praktijkleren en de bbl-leerroute zijn belangrijk voor de instroom vanuit het mbo in het sociaal werk. Help mee en vul de enquête in! 

Online enquête

De subsidieregeling praktijkleren staat onder druk, maar is wel voor een jaar verlengd door een intensieve lobby. Voor 2020 en verder nog niet. De dreigende bezuiniging kost veel geld bij de leerbedrijven. Ook leerwerkbanen lijden hieronder. Hierdoor hebben mbo-ers een minder goede start in hun loopbaan.

Onderzoek onder leerbedrijven: vul de enquête in en help gegevens verzamelen

Informatie over het belang van de bbl-leerroute is nodig om de lobby te kunnen blijven voeren, maar ook voor branches om goed overleg te kunnen voeren met het mbo-onderwijs om zelf goed beleid te kunnen voeren op de instroom en het behoud van mbo-ers in de branche. Daarom voert SEO Economisch Onderzoek in opdracht van diverse branches, waaronder het arbeidsmarktplatform sociaal werk een enquête uit onder leerbedrijven. Leerbedrijven kunnen met hun ervaring een belangrijke bijdrage leveren.

Meedoen kost 15 minuten

Ben je een leerbedrijf met bbl-ers? Vul dan de enquête in. Deelname kost 15 minuten. De vragen gaan over de kosten en baten van de leerwerkplekken in jouw organisatie. De antwoorden zijn uiteraard vertrouwelijk en worden nooit op individueel niveau gerapporteerd. Laat de vragenlijst invullen door degene die (nauw) betrokken is bij de beroepspraktijkvorming in de organisatie en de kosten en baten die daarmee samenhangen. 

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling