search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
25 april 2019

Ethische commissie register sociaal werkers

Beroepsethische commissie Registerplein ondersteunt sociaal werkers

Sociaal werkers die geregistreerd zijn in het register Sociaal Werkers kunnen vanaf nu ondersteuning krijgen van een beroepsethische commissie. De commissie kan hen helpen als zij in hun werk dilemma’s tegenkomen die aan hun (beroeps)normen raken en waarbij zij niet goed weten wat te doen.

De commissie ondersteunt hen door tijdens de situatie of na het afsluiten ervan te reflecteren. De commissie geeft geen oplossing, maar stelt vragen als: wat zijn de feiten van de casus? Voor welke keuze of besluit sta je? Welke afwegingen spelen daarbij een rol? Hoe verhouden die zich tot jouw eigen normen? Daarnaast kijkt de commissie wat de Beroepscode voor de sociaal werker zegt.

Met deze reflectie kunnen sociaal werkers verder in hun werk en leren van de situatie. Ingebrachte cases en de reflectie erop worden anoniem gepubliceerd op de website van Registerplein. Deze informatie is voor alle sociaal werkers toegankelijk. Zo leren zij van elkaar!

Bekijk het filmpje hieronder. Meer informatie over hoe het werkt vind je op de website van Sociaal Werk Versterkt en Registerplein.

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling