search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
25 april 2019

Jaarcongres Sociaal Werk Nederland

Op 15 mei 2019 organiseert Sociaal Werk Nederland het jaarcongres sociaal werk in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het thema dit jaar is: Een sterke sociale basis: Werk aan de Wijk!

Jaarcongres Sociaal Werk Nederland

Op 15 mei organiseert Sociaal Werk Nederland het jaarcongres in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Het volledige programma is inmiddels bekend! Je kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod aan mini-colleges, dialoogsessies en (interactieve) workshops. Het thema dit jaar is: Een sterke sociale basis: Werk aan de Wijk!

Keuzeprogramma
In de tien deelsessies komen thema’s als armoede, jeugd, gezondheid, preventie, participatie, kwaliteit en verantwoording aan bod. Het is een gevarieerde, scherpe mix geworden met lokale en internationale voorbeelden en verrassende samenwerkingsverbanden. Het volledige keuzeprogramma is terug te vinden op de congreswebsite.

Monique van Gerwen van FCB & Deanne Radema van km56 verzorgen één van de deelsessies. Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk en het programma Sociaal Werk Versterkt hebben de “lerende organisatie” als rode draad. Goed opgeleide professionals zijn immers het hart en het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Maar hoe prikkel je als werkgever het leren binnen en buiten de organisatie? Door financiering? Door extra uren? Hoe geef je de gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer vorm? Praat mee over de mogelijkheden en de grenzen van IKB en LBB.

Plenair programma
Ook het plenaire programma is rond. Onder anderen staatssecretaris Tamara van Ark, Marco Pastors, René Scherpenisse en een duo van de Rabobank praten je bij over hun visie op ontwikkelingen rond de sociale basis. Lees hier meer over het plenaire programma.

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling