search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
28 januari 2019

Nieuwe manieren van samenwerken

Samen met andere organisaties in zorg en welzijn opdrachten en medewerkers delen? De Gelderse Werkgeverij doet dit al twee jaar! Moviera, Malkander en Iriszorg zijn deelnemers. Door slim samen te werken, bieden zij werknemers meer perspectief, carrièrekansen en opleiding. Eind 2018 startte Brabant Werkt Zeker, een ander voorbeeld van slim samenwerken in de regio. Bekijk de voordelen voor werknemers en werknemers in de infographic.

Afbeelding overlay

zoom-in close

Voordelen werkgevers

  • Kostenbesparing
  • Aantrekkelijkheid als werkgever verbetert
  • Medewerkers zijn breder inzetbaar

Voordelen werknemers

  • Oriëntatie of traineeship bij andere organisatie
  • Combinatiebaan
  • Breder aanbod en ontwikkelmogelijkheden

Wat is de Werkgeverij?

De Werkgeverij is een samenwerkingsverband van vijftien organisaties in kinderopvang, jeugdzorg, sociaal werk en ggz in Gelderland. Zij wisselen werknemers uit en trekken samen op in werving, scholing en mobiliteitsvraagstukken. Zo stimuleren zij de ontwikkeling van 17.000 werknemers en kunnen zij samen profiteren van nog meer voordelen.

Brabant Werkt Zeker

In het zuiden nam Harry Crielaars, bestuurder van SMO-Traverse het initiatief voor Brabant Werkt Zeker. Acht werkgevers uit zorg en welzijn zetten tijdens de startbijeenkomst eind november hun handtekening en gaven daarmee een klap op het initiatief. Zij bouwen deels voort op De Werkgeverij. Harrie Crielaars tijdens de startbijeenkomst: "Alles wat goed is, moet je zo snel mogelijk oppakken en incorporeren. Beter goed gejat dan slecht verzonnen." Deelnemers zijn onder andere SMO Breda, SMO Tilburg  en Neos. Medewerkers van de organisaties van Brabant Werkt Zeker,  krijgen de kans om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen bij een andere organisatie, met behoud van hun huidige contract. Op deze manier kunnen ze vrijblijvend rondkijken, ervaring opdoen, interne scholing volgen bij een andere organisatie. Wie weet bevalt het aan beide kanten. 

Meer weten?

De Werkgeverij en Brabant Werkt Zeker zijn goede voorbeelden van slim samenwerken in de regio. Organisaties en werknemers uit de brede sector zorg en welzijn kunnen samen goed optrekken om concrete arbeidsmarktvragen aan te pakken. Heb je vragen over de Werkgeverij of Brabant Werkt Zeker? Of wil je ook in de regio aan de slag? Neem contact op met VJocker@fcb.nl.

Links

Toon footer logos's

In het arbeidsmarktplatform Sociaal Werk werkt! werken de volgende partijen samen: