search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
28 augustus 2020

Online conferentie 'De kracht van de mbo sociaal werker' op 1 oktober

Met diverse partijen organiseren we op 1 oktober een online conferentie met als doel het versterken van de positie van de mbo’er in sociaal werk en verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. 

Het belang van sociaal werk voor de samenleving is belangrijker dan ooit! Onrust in stedelijke gebieden, meer eenzaamheid, zorgmijders die niet bereikt worden, toenemende werkeloosheid en armoedeproblematiek; sociaal werkers moeten alle zeilen bijzetten. De inzet van mbo sociaal werkers is daarbij keihard nodig!

‘We kijken bij nieuwe collega’s niet naar diploma’s maar naar competenties’, Eric Wichgers, directeur Figulus Welzijn Aalten

Met deze online conferentie voor werkgevers en mbo onderwijs zetten we in op het versterken van de positie van de mbo’er in sociaal werk, en op verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Onder leiding van dagvoorzitter Piet-Hein Peeters is er ruimte voor gesprek en debat over de positie en rol van de mbo’er, de waarde van diploma’s en de rol die gemeenten hierin spelen. Aan tafel nemen plaats: Simone Kukenheim, wethouder Amsterdam, René Verkuylen, directeur bestuurder DOCK, Jacqueline Karsten, vertegenwoordiger MBO Raad, en Feruze Sarikas, projectleider Spoor22. Tijdens verschillende workshops kunnen deelnemers zich laten verrassen door good practices en innovatieve samenwerkingen tussen werkgevers en onderwijs of meer leren over professionalisering van mbo sociaal werkers.

'We zien dat mbo studenten dat heel goed kunnen en daarom is het voor ons heel belangrijk dat ze in deze beroepen actief zijn', Simone Kukenheim, wethouder Amsterdam 

De conferentie wordt georganiseerd door Sociaal Werk Nederland, Spoor22, Summa College, MBO Raad, ROC Amsterdam en ROC Flevoland, ROC Mondriaan, ROC Amersfoort en Sociaal Werk werkt!

Wat

Online Conferentie De Kracht van de mbo sociaal werker, met dagvoorzitter Piet-Hein Peeters

Wanneer

Donderdag 1 oktober van 9:45 - 12:30 uur

Aanmelden is niet meer mogelijk. Mocht je na aanmelding nog geen e-mail ontvangen hebben met een link naar de conferentie, controleer dan eerst je spambox op een bericht van caosociaalwerk@fcb.nl. Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar caosociaalwerk@fcb.nl.

Programma

  • 09:45 uur In“loop”
  • 10:00 uur Gesprekstafel met interviews, discussie, filmpjes en polls
  • 10:45 uur Pauze
  • 11:00 uur Workshops; bekijk hier het overzicht met de verschillende workshops
  • 11:35 uur Gesprekstafel visie op de toekomst: Samenwerking mbo onderwijs en werkveld, positie en professionalisering mbo sociaal werker
  • 12:00 uur Afsluiting
  • tot 12.30 uur Nazit: Tijd om te ontmoeten en na te praten

Meer lezen

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling