Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Online jaarcongres sociaal werk op 26 mei

9 mrt 2021

Op woensdag 26 mei organiseren Sociaal Werk Nederland en Sociaal Werk werkt! het Jaarcongres sociaal werk met als thema 'Een sterke sociale wijk: aanpakken met impact'.

Congres

Ook zo’n zin in een congres met een sprekerslijst zonder virologen? Maar wél met deskundigen die hun licht laten schijnen over het voorkomen van verdere kansenongelijkheid? Met workshops waarin het gaat over het vormgeven van de sociale wederopbouw van Nederland? Kom dan naar het jaarcongres sociaal werk 2021!  

Hoe geven we vorm aan het sociaal offensief en welke impact kan sociaal werk hierin hebben? Hoe gaan we een gezonde leefstijl en preventie waarmaken? Wat vraagt dit van de politiek, de zorgverzekeraars en de wetenschap? Wat kunnen we leren van het verleden en hoe kunnen we in actie komen voor een langjarige en lerende wijkaanpak? Hoe benutten we de energietransitie en de zorg voor een gezonde leefomgeving? En hoe maken we hiervoor gebruik van onderzoek, profilering en storytelling? 

Hét congres over het benutten van kansen en de wijk als krachtbron. Over sociaal werkers die in dorpen en buurten het verschil maken. En hét congres over de echte transformatie en het versterken van de sociale kwaliteit door het maken van nieuwe verbindingen tussen mensen en organisaties. 

Praktisch 

  • Het Jaarcongres sociaal werk vindt plaats op woensdag 26 mei van 10.00 tot 15.30 uur en is (naar alle waarschijnlijkheid) voornamelijk digitaal. 
  • Op het programma diverse plenaire onderdelen, een breed keuzeprogramma aan deelsessies en natuurlijk de uitslag van de Verkiezing Sociaal Werker 2021. Tevens zal de lancering van de campagne Sociaal werkt! een plek krijgen in het programma. 
  • Voor bestuurders, sociaal werkers/professionals, staf, leidinggevenden, adviseurs, beleidsmedewerkers en alle partners in het sociaal domein.

Ook interessant