search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

IKB en LBB in het kort

Als je onder de cao sociaal werk valt, kan je gebruikmaken van het Individueel Keuzebudget (IKB) en het Loopbaanbudget (LBB).

Wat houden deze budgetten in?

Beide budgetten dragen bij aan optimale keuzevrijheid en duurzame inzetbaarheid en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Het IKB is ongeveer 18% van het salaris en bestaat uit de voormalige vakantietoeslag, eindejaarsuitkering (vermeerderd met 0,1% salaris) , bovenwettelijk verlof en € 10,- euro tegemoetkoming ziektekostenverzekering. Per jaar kan je minimaal 2 maal kiezen hoe je dit IKB inzet, voor de optimale balans tussen werk en je persoonlijke situatie. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst.

Maandelijks bouw je ook Loopbaanbudget op, ter hoogte van 1,5% van het salaris, maximaal 3 jaar lang. Voor de besteding geldt als belangrijke voorwaarde dat het de individuele inzetbaarheid van de werknemer ondersteunt en de werkgever dus helpt om mee te blijven bewegen met ontwikkelingen in het werk. Ga vandaag nog aan de slag, de toekomst creëer je samen.

Meer weten over IKB en LBB?

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling