Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Simone, Marloes en Marcel zijn genomineerd voor Sociaal Werker 2020!

3 mrt 2020

Voor Sociaal Werker 2020, de elfde verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar, zijn genomineerd Marcel van Eck van Lokalis Utrecht, Simone Duin van MeerWaarde Hoofddorp en Marloes Olde Hampsink van SMD/Wijkteams Enschede. Op 3 maart zijn zij op hun werkplek verrast met de boodschap van de jury en door een delegatie vanuit het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk.

Ook dit jaar zijn er weer veel kwalitatief sterke kandidaten voorgedragen. Hieruit koos de jury, onder voorzitterschap van Lex Staal en met daarin onder andere Norbert Wijnhofen, Sociaal Werker 2019, deze drie genomineerden. Zij gaan nu het voorbereidingstraject in, dat uiteindelijk leidt tot bekendmaking van de winnaar tijdens het jaarcongres op 20 mei. NB. Vanwege corona is het congres uitgesteld, nadere informatie volgt.

Simone Duin, MeerWaarde Hoofddorp

Simone is sociaal werker jeugd. 'Ik wil in ieder geval het thema jeugd binnen sociaal werk op de kaart zetten. Daar heb ik een duidelijke visie op. Met onze adviseurs kijken we ook naar landelijke thema’s en hoe we deze samen kunnen brengen met dat wat we zien in de wijk.' Dat doen we bijvoorbeeld met het Innovatie- en KennisLAB Haarlemmermeer. Daarnaast wil ik inzetten op innovatie, samenwerking en verbinding.

Directeur-bestuurder Renata Fideli vindt de nominatie van Simone zeer terecht. ‘Simone betekent veel voor MeerWaarde en kan ook landelijk het boegbeeld zijn voor vak- en beroepsgenoten. Ze heeft frisse ideeën, is loyaal en staat er als het moet. Het is voor ons en het sociaal werk een eer dat ze genomineerd is: Simone gaat schitteren!’

Marloes Olde Hampsink, SMD/Wijkteams Enschede

Marloes is wijkcoach en maatschappelijk werker. Binnen het wijkteam is Marloes gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning aan daklozen en kwetsbare inwoners bij de tijdelijke opvang voorzieningen. Met het hele wijkteam en vooral ook samen met alle betrokken samenwerkingspartners zet zij zich in voor deze kwetsbare groepen. Wonen is de basis voor elke vervolgstap, dus daar maak ik me samen met onder andere de woningcorporatie, Humanitas, Leger des Heils, de ggd en de politie hard voor.

'Ook zorgen we dat we cliënten blijven volgen.' Bestuurder Renate Bouwman staat volledig achter deze nominatie; ‘Mijn visie is dat professionals moeten kunnen doen waar ze in geloven. En dat ze er dan ook echt voor mogen gaan. Marloes is zo’n professional. Ik vind het mooi dat Marloes is voorgedragen door één van haar collega’s’.

Marcel van Eck, Lokalis Utrecht

Marcel is gezinswerker en onderzoeker in Utrecht. Als sociaal werker, in de Buurtteams, ondersteunt hij gezinnen met multiproblematiek. Tevens is hij verbonden aan de academische werkplaats sociaal werk van Tranzo Tilburg University. ‘Mijn ambitie is om te laten zien dat sociaal werk veel meer is dan case load. Ik kijk ook naar de verbinding tussen praktijk en wetenschap en tussen praktijk en beleid. Door mijn master-opleiding social work, in combi met mijn praktijkervaring, heb ik daar wel een duidelijke visie op.'

Sociaal werkers zouden ook meer hun stem mogen laten horen in het debat in het sociaal domein. Daar zou ik een rol in kunnen spelen als ambassadeur.

Marenne van Kempen is bestuurder bij Lokalis: ‘Marcel heeft deze nominatie van harte verdiend. Ik vind het heel belangrijk dat we het vak sociaal werker een podium geven. Er is en wordt veel van deze beroepsgroep gevraagd. Het is een mooi en veeleisend vak en het is goed om dat te laten zien. Daar dragen we als Lokalis graag aan bij.’

Winnaar bekend tijdens Jaarcongres Sociaal Werk

Voor de elfde keer vindt de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar nu plaats. Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk laat hiermee resultaat, impact en waarde van sociaal werk en sociaal werkers voor de samenleving zien. De genomineerden voor de titel Sociaal Werker 2020 zijn een jaar lang ambassadeurs voor sociaal werk. Ze zijn het hele jaar te vinden op allerlei plekken: van gastcolleges op hogescholen tot landelijke evenementen en politieke debatten. In april start de digitale stemronde. Tijdens het ‘Jaarcongres Sociaal Werk; Tijd voor de toekomst’ op 20 mei 2020 presenteren de genomineerden zich aan het publiek en maken we de winnaar bekend. NB. Vanwege corona is het jaarcongres uitgesteld, nadere informatie volgt.