search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Sociaal Werkers van het Jaar in de spotlights

Als ambassadeur van het Sociaal Werk kom je op allerlei plekken. Zo ben ineens te vinden op landelijke en regionale media, als deelnemer bij een debat of als gastdocent tijdens een gastcollege. Een greep uit de optredens van (voormalige) Sociaal Werkers van het Jaar:

Sjef van der Klein (2018)

  • 'Een impressie van een professie': een film met en over Sociaal Werker van het Jaar 2018 Sjef van der Klein. Vertoond tijdens de Dag van het sociaal domein Noord-Brabant.

Mariska Overgaag (2017)

  • Mariska vertelt over haar ambassadeursschap na het winnen van de verkiezing en haar dagelijkse werk in het tv-programma Zoetermeer Actief:

 

Nora el Abdouni (2015)

  • Samen met de Utrechtse wijkagent Dwight van de Vijver heeft Pretty Woman, de organisatie waar Nora werkt, een videoclip gemaakt over het gevaar van loverboys:

 

  • Samen met Peter R. de Vries was Nora te gast bij het programma De Nieuwe Maan, om te praten over het verspreiden van naaktfoto's onder jongeren en de gevolgen daarvan:

 

Jenny Zwijnenburg (2014)

  • Op vrijdag 24 november 2017 was Jenny te horen in een reportage op Radio 1, waarbij ze vertelde over speciale vangnetwerken in 'haar' wijk Charlois (Rotterdam). Je kan de reportage hier beluisteren.
  • Jenny was 3 december 2015 te gast bij de talkshow Pauw om te praten over de hulp die psychiatrische patiënten elkaar bieden in Charlois, o.a. onder begeleiding van haar:

 

  • Het programma Brandpunt van 26 januari 2016 wijdde een item aan eenzaamheid in de Rotterdamse wijk Charlois, waar Jenny actief is. Bekijk hier de aflevering terug.

 

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling