search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Ethiek in coronatijd; online trainingen

Sociaal werkers komen elke dag in aanraking met ethiek. Juist nu, in tijden van corona, blijkt dit meer dan ooit. In de dagelijkse praktijk komen veel ethische dillema’s voorbij. Een online incompanytraining (met vergoeding tot 50% van de kosten) is een goede stap om medewerkers in je organisatie te scholen in ethiek.

Dilemma's en vragen die nu spelen in sociaal werk: Spreek ik nog af met cliënten of stel ik afspraken uit? Hoe weeg ik mijn eigen fysieke en mentale gezondheid af tegen die van de cliënten? Wat is er in mijn beroep ‘cruciaal’ en wat kan wachten tot een later moment? Wat kan je nu wel en niet van je werknemers vragen?

Een goed moment om medewerkers in je organisatie (digitaal) te scholen in ethiek. Samen gaan ze aan de slag met de beroepscode en het ontrafelen van ethische dilemma’s. Ook is er aandacht voor de dagelijkse corona-actualiteit.

Digitale scholing

Onderstaande ethiektrainingen zijn in coronatijd in digitale vorm te volgen. Via de vergoedingsregeling kan tot 50% van de kosten vergoed worden. 

Beroepsvereniging voor Professionals in Sociaal Werk (BPSW)

King nascholing

Marita van Rijs, training en coaching

Ben je benieuwd hoe de training digitaal wordt georganiseerd? Neem dan contact op met de trainer via de webpagina van de opleider.

In de Menukaart Ethiek vind je het bredere ethiekaanbod. Het fysiek georganiseerde aanbod komt weer beschikbaar zodra de coronamaatregelen dit weer toelaten. 

Aanvraag vergoedingsregeling

Kies één van de geselecteerde trainingen en kom in aanmerking voor de vergoedingsregeling. De regeling loopt van 1 december 2019 tot 1 december 2020. Onderstaand een overzicht van de voorwaarden.

  • Als een sociaalwerkorganisatie (vallend onder de cao Sociaal Werk) bij één van de uitgekozen aanbieders een incompanytraining voor haar medewerkers afneemt, dan kan een aanvraag voor een vergoeding via het formulier bij het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk ingediend worden.
  • De vergoeding betreft alleen de trainingen die vallen onder de hoofdgerechten op de menukaart en bovengenoemde online trainingen.
  • De vergoeding bedraagt éénmalig 50% van de kosten, tot een maximumbedrag van € 2.000 inclusief btw.
  • De kosten die in aanmerking komen voor vergoeding zijn de kosten voor training en reiskosten van de trainer. Kosten die niet onder de regeling vallen zijn reistijd, verblijfkosten, kosten voor zaalhuur en catering en verletkosten.
  • Aanvragen van de vergoedingsregeling kun je na afloop van de training (inclusief factuur) indienen via het aanvraagformulier.

Meer informatie over sociaal werk in tijden van corona vind je hier.

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling