Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Training Moreel beraad

-
9.30 - 12.00 uur
online
Gratis
Inschrijven

Staat je team geregeld voor een lastig ethisch dilemma in sociaal werk? In deze online training op vrijdag 18 juni 2021 leer je hoe je in jouw team een verantwoorde beslissing kunt nemen.

Voorbeeld

Een regelmatige bezoeker van het buurthuis vertrouwt jou als sociaal werker toe dat ze haar dochter al maanden van school houdt uit angst voor een coronabesmetting. De dochter krijgt ook geen thuisonderwijs door een gebrek aan motivatie en de moeder laat het maar zo.

Wat doe je? Melden bij de leerplichtambtenaar en daarmee het vertrouwen van moeder en dochter schaden? Welk belang weegt zwaarder: onderwijs voor een kind of het vertrouwen van de cliënt?

Aan de hand van een duidelijk stappenplan leer je een ethisch dilemma te ontrafelen en een beslissing te verantwoorden. De training duurt van 9.30 tot 12.00 uur en wordt gegeven door Marita van Rijs. Deelname is gratis.

Deze training is bedoeld voor sociaal werkers die (al dan niet als leidinggevende) werkzaam zijn in een organisatie die valt onder de Cao Sociaal Werk.

Een andere training ethiek voor sociaal werk volgen?

Bekijk ons aanbod