Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Behoud

Goed werkgeverschap

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van elke organisatie in sociaal werk. Investeren in medewerkers, in goede arbeidsverhoudingen, arbeidsvoorwaarden, leiderschap en cultuur is erg belangrijk. Want dit zie je terug in betere dienstverlening aan cliënten.

Wat is goed werkgeverschap?

Voorbeelden van goed werkgeverschap zijn luisteren naar je medewerkers, hen betrekken in belangrijke beslissingen, aandacht voor de balans tussen werk en privé en een veilige werkplek. 
 
Goed werkgeverschap begint al bij de eerste kennismaking met de organisatie. Welke arbeidsvoorwaarden biedt jouw organisatie? Hoe ziet het inwerkprogramma eruit? Welke opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn er? Leiderschap en het team zijn ook belangrijk in de beleving van goed werkgeverschap. En niet te vergeten de cultuur van de organisatie. 

Inzicht in hoe medewerkers over de organisatie denken krijg je door op verschillende manieren met elkaar in gesprek te gaan. Of door het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). 

Hieronder vind je handige links naar meer informatie over goed werkgeverschap en ideeën voor jouw organisatie.

Handige links