Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Coronavirus

Digitaal goed aan het werk

Het coronavirus heeft bij veel organisaties en werknemers in sociaal werk geleid tot nieuwe manieren van werken en samenwerken. Het is indrukwekkend hoe snel en creatief wordt ingespeeld op de actuele situatie. Digitaal (samen)werken en online dienstverlening worden versneld ingezet. Hoe doe je dat zo goed mogelijk?

thuiswerken met baby op schoot

De omstandigheden waarin je je werk doet zijn vaak anders dan voorheen. Aandacht voor beveiliging en privacy van gegevens is belangrijk. Maar in deze tijd van veel thuiswerken en beeldschermwerk is het extra van belang om fysiek en mentaal gezond te blijven en met plezier je werk te doen. Een goede werkplek, voldoende balans tussen werk en privé en zorgen voor lichaamsbeweging zijn daarbij essentieel.

Onderzoek 'Digitalisering en sociaal werk'

Zijn sociaal werkers voldoende digitaal vaardig om in deze situatie hun werk door te laten gaan en contact te houden met hun cliënten via digitale hulpmiddelen? Is er een verband tussen digitaal werken en werkdruk? Eén van de conclusie uit het onderzoek 'Digitalisering en sociaal werk' door studenten van Universiteit Utrecht, is dat sociaal werkers voldoende digitaal vaardig zijn.

Lees hier meer over dit onderzoek onder sociaal werkers

Handige links fysiek en mentaal gezond werken

Handige links veilig thuiswerken