Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Online gids bundelt informatie over beroepsontwikkeling in sociaal werk

11 jul 2022

Vanaf 14 juli kunnen sociaalwerkorganisaties en professionals op sociaalwerk-werkt.nl terecht voor een online Gids voor Beroepsontwikkeling in sociaal werk. De online gids bundelt praktische informatie over het onderwerp op een overzichtelijke manier.

Gids voor Beroepsontwikkeling - werknemers

Aanleiding voor deze gids was dat werkgevers en medewerkers niet altijd wijs konden worden uit de veelheid aan informatie op het internet. Sociaal Werk werkt! ontwikkelde de Gids voor Beroepsontwikkeling, zodat werkgevers en medewerkers in sociaal werk deze informatie voortaan wel makkelijk kunnen vinden.

Twee varianten gids: voor werkgevers en voor medewerkers

Er zijn twee varianten van de gids ontwikkeld: een voor werkgevers en een voor medewerkers. De gids combineert informatie uit verschillende openbare bronnen en eigen bronnen van Sociaal Werk werkt! en verwijst de lezer daarbij steeds naar de juiste websites en webpagina’s voor verdiepende informatie. De onderwerpen zijn geordend volgens een heldere structuur. Hierdoor werkt de online gids bijna hetzelfde als een gids op papier.

Gids voor Beroepsontwikkeling: blijven ontwikkelen

De ontwikkeling van de gids gaat de komende tijd gewoon door. Vragen of suggesties zijn dan ook van harte welkom.

Bekijk de gids voor medewerkers of de gids voor werkgevers.

Beroepsontwikkeling bleek een belangrijk onderwerp

Als voorbereiding op de ontwikkeling heeft Sociaal Werk werkt! werkgevers en medewerkers gevraagd hoe zij tegenover beroepsontwikkeling stonden. Zij bleken het roerend eens. Medewerkers vonden het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen en verbeteren en hun talenten beter te benutten. Ook werkgevers vonden juist deze punten heel belangrijk. Beide groepen spraken hun voorkeur uit voor een vindplek van informatie met een duidelijke structuur om zelf in te kunnen zoeken op basis van hun wensen.

Gids voor Beroepsontwikkeling voor medewerkers: van sociaal werker worden, tot sociaal werker blijven

Medewerkers bleken vooral geïnteresseerd in workshops, opleidingen en trainingen en inhoudelijke informatie over het vak. Ook tips en tools en inzicht in de laatste ontwikkelingen stonden op het verlanglijstje. Dat is dan ook de basis geworden van de gids voor medewerkers.

Gids voor Beroepsontwikkeling voor werkgevers: van sociaal werkers vinden tot sociaal werkers behouden

Werkgevers bleken goed werkgeverschap erg belangrijk te vinden. Zij gaven verder aan hun medewerkers te willen ondersteunen bij hun dagelijkse werk, het verbreden van het werk en veilig werken. Ook het kunnen meegeven van de laatste ontwikkelingen van het vak en het vergroten van de kansen om door te groeien, scoorden hoog.

Beroepsontwikkeling draagt bij aan een kwalitatieve en aantrekkelijke sector

Door informatie over beroepsontwikkeling toegankelijker te maken wil Sociaal Werk werkt! bijdragen aan de groei van professionals in sociaal werk. Dat maakt het werk in de sector kwalitatiever en aantrekkelijker. Werkgevers- en werknemersorganisaties werken samen via Sociaal Werk werkt! voor een aantrekkelijke sector, een gezonde arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden.

Handige links

Suzanne Wartenbergh

Branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!

Suzanne Wartenbergh, branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!