Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Over Sociaal Werk werkt!

Sociaal Werk werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn.

In het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en de cao-tafel Sociaal Werk zetten wij ons samen in voor een sterke en aantrekkelijke sociaalwerkbranche. We maken ons hard voor voldoende mensen in de sector, het stimuleren van werkplezier en het hoog houden van de kwaliteit van werken. Zo ontwikkelen én behouden we een gezonde arbeidsmarkt, goede arbeidsvoorwaarden en een sterke branche. 

Onze missie 

Als werkgevers en werknemers willen we gezamenlijk sociaal werkers en hun organisaties ondersteunen in hun maatschappelijke opdracht. Daarom investeren we in de ontwikkeling van vakmanschap en eigen regie. Ook zorgen we voor zichtbaarheid van de branche door resultaten, de impact en de waarde van sociaal werk te laten zien. Dat doen we met informatie, tools, activiteiten, onderzoeken en de uitvoering van de Cao Sociaal Werk. 

Wat we doen

Cao en arbeidsvoorwaarden 

We ontwikkelen arbeidsmarktbeleid en bundelen alle activiteiten in en voor sociaal werk. Arbeidsvoorwaarden worden vastgelegd in de Cao Sociaal Werk. Ook ontwikkelen we cao-ondersteunende middelen zoals het functieboek Cao Sociaal Werk en de cao-app.  

Ontwikkeling voor goed werk 

We zetten ons op verschillende manieren in voor goede werkomstandigheden in de sociaalwerkbranche. Dit doen we door te ondersteunen in instroom en (persoonlijke) ontwikkeling, bijvoorbeeld met de optimalisatie van het EVC-traject. Ook houden we de werkomgeving binnen sociaal werk gezond, veilig en plezierig. 

Onderzoek en impact 

Binnen de sector doen we regelmatig onderzoek. Zo halen we de staat van sociaal werk naar boven in een brancherapport, peilen we behoeften van organisaties en medewerkers en onderzoeken we de impact van sociaal werk. Deze resultaten delen en presenteren we. Ook organiseren we jaarlijks verkiezing voor de Sociaal Werker van het Jaar, meten positieve gezondheid en ontwikkelen we tools speciaal voor sociaalwerkorganisaties.  

Bekijk meer resultaten in het Jaarbeeld 2023.

Hoe worden we gefinancierd?   

Sociaal Werk werkt! is onderdeel van het Arbeidsmarktfonds FCB. De financiering van onze activiteiten komt dan ook van FCB via de cao-bijdrage. Naast deze structurele bijdrage van 0,086% van de loonsom die iedere sociaalwerkwerkgever bijdraagt, zoeken we passende, incidentele subsidiemogelijkheden, als het aansluit op de behoefte van het werkveld en de doelstellingen van Sociaal Werk werkt!   

Voor wie werken we?  

We werken voor alle organisaties en voor werkgevers, werknemers, hr-professionals, leidinggevenden, or- en pvt-leden in sociaal werk. En voor iedereen die in de branche sociaal werk wil werken. 

Vragen of ideeën 

Heb je vraagstukken of ideeën over de arbeidsmarkt van sociaal werk? Laat het ons weten! Suzanne Wartenbergh, onze branchespecialist sociaal werk gaat graag met je in gesprek. Ook vertelt ze je met alle plezier meer over het aanbod dat Sociaal Werk werkt! ontwikkelt. Je kunt Suzanne bereiken via swartenbergh@sociaalwerk-werkt.nl of (06) 48 54 21 46. 

Volg ons en doe mee 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends, onderzoeken, subsidies, tips, verhalen uit de praktijk en handige hulpmiddelen om jouw werk en jouw organisatie te ondersteunen en verder te ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn

 

Suzanne Wartenbergh

Branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!

Suzanne Wartenbergh, branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!