Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Over Sociaal Werk werkt!

Sociaal Werk werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en de cao-tafel Sociaal Werk zetten wij ons samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.

Onze missie 

Als werkgevers en werknemers willen we gezamenlijk sociaal werkers en hun organisaties ondersteunen in hun maatschappelijke opdracht. Daarom investeren we in de ontwikkeling van vakmanschap en eigen regie. En zorgen we voor zichtbaarheid van de branche door resultaat, impact en waarde van sociaal werk te laten zien. Dat doen we met informatie, tools, activiteiten, onderzoeken en de uitvoering van de cao.

Wat doen we? 

We ontwikkelen arbeidsmarktbeleid en bundelen alle activiteiten in en voor sociaal werk. Arbeidsvoorwaarden worden vastgelegd in de Cao Sociaal Werk. Thema’s waar we aan werken zijn vakmanschap, goede werkomstandigheden, zichtbaarheid en instroom en onderzoek. Jaarlijks kiezen we projecten om mee aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld Sociaal Werker van het Jaar, Leren in Sociaal Werk, Positieve Gezondheid, Stappenplan werkdruk en E-book traineeship.

Om deze activiteiten te financieren, dragen alle werkgevers in de sector sociaal werk een bijdrage af aan het arbeidsmarktfonds FCB. Onze activiteitenbundelen we in een jaaroverzicht. 

Voor wie werken we? 

We werken voor alle organisaties  en voor werkgevers, werknemers, hr-professionals, leidinggevenden, or- en pvt-leden in sociaal werk. En voor iedereen die in de branche sociaal werk wil werken.

Vragen of ideeën

Heb je vraagstukken of ideeën over de arbeidsmarkt van sociaal werk? Laat het ons weten! Suzanne Wartenbergh, onze branchespecialist sociaal werk, gaat graag met je in gesprek. Ook vertelt ze je met alle plezier meer over het aanbod dat Sociaal Werk werkt! ontwikkelt. Je kunt Suzanne bereiken via swartenbergh@fcb.nl of (06) 48 54 21 46.  

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends, onderzoeken, subsidies, tips, verhalen uit de praktijk en handige hulpmiddelen om jouw werk en jouw organisatie te ondersteunen en verder te ontwikkelen? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

Handige links

Lees onze nieuwsbrief!

Schrijf je in