Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Werkzoekenden

Vacatures in sociaal werk

Ben je afgestudeerd als sociaal werker? Dan sta je natuurlijk te popelen om aan de slag te gaan. Of heb jij al jaren ervaring en ben je toe aan een nieuwe stap? Hier vind je tips en handige links voor het vinden van vacatures voor passende banen in sociaal werk.

Infographic met onderzoeksresultaten

Vacatures in sociaal werk bij jou in de buurt

De meeste organisaties voor sociaal werk hebben op hun website een onderdeel ‘werken bij’. Hier staan vaak de vacatures vermeld. Je vindt organisaties via Sociaal Werk Nederland (link onderaan de pagina).

Zet sociale media in!

Op Twitter kun je via een handige zoekfunctie zoeken op 'hashtags' (#). Bijvoorbeeld op de combinatie #vacature en #sociaalwerk of #sociaalwerker. Op LinkedIn zijn verschillende groepen te vinden over sociaal werk. Sluit je aan bij Vacatures zorg en welzijn. Of volg organisaties of gemeenten waar je graag zou willen werken op sociale media. Vaak worden vacatures daar gedeeld voordat ze op vacaturesites verschijnen.

Zoek in regionale vacaturesites

De regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn hebben ieder een eigen site voor vacatures. Hier vind je ook banen in sociaal werk.

Zoek in algemene vacaturebanken

Vacatures zijn natuurlijk ook te vinden op digitale vacaturebanken. Bekende en uitgebreide vacaturebanken zijn Indeed, NationaleVacaturebank.nl, monsterboard.nl, intermediair.nl en jobbird.nl

Vraag hulp van anderen

Vergeet niet om je netwerk in te schakelen. De meeste mensen komen via via aan een nieuwe baan.

Vraag persoonlijk advies

Wil je persoonlijk advies? Neem contact op met een van de regionale contactpunten voor vacatures in het sociaal werk of ga (gratis) in gesprek met een Sterk in je werk-coach.

Handige links