Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Werkzoekenden

Stage sociaal werk

Een stage in sociaal werk is een verplicht onderdeel van je opleiding en helpt je bij het vinden van werk. Onder begeleiding van een ervaren professional ga je aan de slag. Sociaal werk is divers: werken met ouderen of jongeren? In de wijk aan de slag of in de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang of in het maatschappelijk werk? Er zijn volop mogelijkheden. Hieronder vind je tips hoe je een stage vindt die het beste bij jou past. Alle links staan onderaan de pagina.

Stagiaire bespreekt voortgang met haar begeleider

Begin op school

Veel mbo- en hbo-opleidingen hebben afspraken met lokale organisaties in sociaal werk over stages. Check of dat bij jouw school het geval is. Wel zo makkelijk.

Bekijk de stages bij organisaties in de buurt

Op de website van organisaties vind je vaak een onderdeel ‘werken bij’. Hier tref je ook informatie over stage lopen aan. Op de ledenlijst van de brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland zie je welke organisaties bij jou in de buurt zijn. 

Zoek op sociale media

Op Twitter kun je via een handige zoekfunctie zoeken op 'hashtags' (#). Zoek bijvoorbeeld eens op de combinatie #stage en #sociaalwerk om alle berichten te vinden waar die woorden in voorkomen. Ook LinkedIn en Facebook kun je inzetten bij het zoeken van een stage. Maak een post waarin je vertelt wat voor stage je zoekt en wat je te bieden hebt. En volg organisaties waar je graag stage zou willen lopen.

Zoek op stagewebsites

Voor stageplaatsen kun je terecht op gespecialiseerde websites, zoals stagemarkt.nl voor mbo-stages en hbo-stagemarkt.nl voor hbo-stages. Voordeel van deze website is dat je hier alleen erkende leerbedrijven vindt. De begeleiding is dus goed geregeld.

Zoek in regionale sites voor sociaal werk

De regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn hebben ieder een eigen site voor vacatures en stageplaatsen. Hier vind je af en toe ook vacatures en stages in sociaal werk.

Vergeet familie en vrienden niet

Vergeet ook niet om je netwerk in te schakelen. Misschien ken je via via iemand met een baan in sociaal werk. Informeer of er stageplekken zijn en bij wie je moet zijn voor meer informatie.

Handige links