Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Werkzoekenden

Traineeships in sociaal werk

Als jonge, net afgestudeerde professional in sociaal werk wil je vast en zeker graag aan de slag. Maar met weinig of geen werkervaring in het werkveld is dat soms lastig. Terwijl je de veelgevraagde ervaring juist alleen op de werkvloer opdoet!

traineeship plaatje

Een traineeship in sociaal werk doorbreekt die vicieuze cirkel. En niet alleen voor jou, ook voor werkgevers zijn traineeships interessant. Want als je goed opgeleid en gemotiveerd bent, ben je straks extra waardevol voor een organisatie.

Wat is een traineeship in sociaal werk? 

Tijdens een traineeship ga je aan de slag als startende professional in een baan in het werkveld. Tijdens maximaal een jaar kun je je talenten en competenties ontdekken en versterken. Je werkt bovenformatief, je bent dus een ‘extra’ kracht op de werkvloer.

Tijdens het traineeship leer je vooral in de praktijk. Je krijgt de werkzaamheden die je aankunt en ruimte om te experimenteren en te reflecteren. Informeel leren 'on the job' levert jou en je werkgever veel op. Denk aan werkervaring, zelfstandig werken, kennis over de organisatie en leren van je collega’s. Je geeft samen met je leidinggevende vorm aan jouw leer- en ontwikkeltraject.  

Aan de slag als trainee in sociaal werk?

In de cao zijn afspraken gemaakt om jonge professionals zonder ervaring in het werkveld een kans te geven met een traineeship. Iets voor jou? Meer lees je in het e-book Traineeship in sociaal werk. Zo werkt het! via de link onderaan de pagina. Links naar vacaturepagina’s vind je ook hieronder.

Handige links