search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
12 november 2019

Doe je mee met de pilot Positieve Gezondheid op de werkvloer?

Positieve Gezondheid wordt door professionals al met succes ingezet bij hun cliënten. En het werkt! Doet jouw organisatie mee aan de pilot?

Pilot Positieve Gezondheid

De benadering van gezondheid door Machteld Huber van het Institute for Positive Health (iph) geeft een brede kijk op gezondheid. Met accent op preventie, eigen veerkracht en op wat het leven van mensen betekenisvol maakt. Deze visie is uitgewerkt in zes dimensies waarmee onderzocht wordt hoe mensen beter om kunnen gaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in hun leven. En daarbij zelf regie kunnen houden.

En het werkt! Met de positieve resultaten wil het iph de brede kijk van positieve gezondheid ook naar de werkvloer uitbreiden. Niet als nieuw, maar als aanvulling op wat er al gedaan wordt aan het verbeteren en behouden van de gezondheid van werknemers.

Het iph geeft handvatten waarmee we in het sociaal werk een pilot op de werkvloer gaan starten. Om te kijken of, en hoe, de benadering daar ingezet kan worden en kan bijdragen aan gezond werken.

Doe mee met de pilot

We trappen de pilot af met een werksessie op dinsdag 3 december vanaf 13.30 uur in Utrecht.
Het iph neemt je op interactieve manier mee naar de mogelijkheden van het inzetten van positieve gezondheid op de werkvloer. Het onderling uitwisselen van ideeën en het sparren over het inzetten van positieve gezondheid in je eigen organisatie komen natuurlijk ook aan bod.

Heb je interesse en wil je meedoen aan de pilot? Er is nog plaats voor een aantal organisaties. Meld je aan via Davina Koudijs: dkoudijs@fcb.nl.

Toon footer logos's

In het arbeidsmarktplatform Sociaal Werk werkt! werken de volgende partijen samen: