search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Waar vind je vacatures, stageplaatsen of traineeships?

Wil jij aan de slag in sociaal werk? Hier vind je informatie over vacatures en stageplaatsen.

Check de vacatures bij organisaties bij jou in de buurt

De meeste sociaal werk organisaties hebben op hun website een onderdeel ‘werken bij’. Hier staan vaak de vacatures vermeld. Je vindt organisaties via Sociaal Werk Nederland. Organisaties zoeken ook mensen die zij zelf mede kunnen opleiden. Dus zo zijn er ook veel mogelijkheden voor stages en traineeships. 
 

Zoek in regionale vacaturesites

De regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn hebben ieder een eigen site voor vacatures en stageplaatsen. Hier vind je ook banen in het sociaal werk. De vacatures zijn verzameld op Ontdek de zorg. Voor stageplaatsen kun je ook kijken op Stagemarkt.
 

Zoek op Twitter, LinkedIn en Facebook 

Op Twitter kun je via een handige zoekfunctie zoeken op 'hashtags' (#). Zoek bijvoorbeeld eens op de combinatie #vacature en #sociaalwerk of #sociaalwerker om alle berichten te vinden waar die woorden in voorkomen. 
Op LinkedIn zijn verschillende groepen te vinden over sociaal werk. Sluit je bijvoorbeeld aan bij Vacatures zorg en welzijn.  Dan blijf je op de hoogte van de meest actuele vacatures. Of volg organisaties of gemeenten waar je graag zou willen werken op LinkedIn en Facebook. Vaak worden vacatures daar gedeeld voordat ze op vacaturesites verschijnen.
 

Zoek in algemene jobportals

Vacatures zijn natuurlijk ook te vinden op digitale vacaturebanken. Bekende en uitgebreide vacaturebanken zijn Indeednationalevacaturebankmonsterboard.nlintermediair.nl en jobbird.nl.
 

Vraag anderen om mee te zoeken 

Vergeet niet om je netwerk in te schakelen. De meeste mensen komen via via aan een nieuwe baan. In de sector sociaal werk werken 60.000 mensen en er zijn ruim twee keer zo veel vrijwilligers die zich verbinden aan de sector. Samen werken zij voor meer dan een miljoen inwoners en cliënten!

Wil je persoonlijk advies? Neem contact op met een van de regionale contactpunten voor vacatures in het sociaal werk of ga (gratis) in gesprek met een Sterk in je werk-coach.

Sollicitatiegesprek?
Solliciteren en profileren

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling