Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Nanneke Jager, winnaar Sociaal Werker 2021

Nanneke Jager, werkzaam bij Vrouwencentrum Jasmijn en Stichting WIJ Groningen, is de winnaar van de Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2021. Nanneke richt zich als buurtwerker op participatie en activering. Ze zorgt voor ontmoetingen, boort talenten aan bij wijkbewoners en werkt zo aan zelfvertrouwen. Ze is een ‘parel’ in de wijk. Als ambassadeur zal Nanneke tot mei 2022 sociaal werk en haar eigen activiteiten in Groningen in de spotlights zetten.

Nanneke Jager, sociaal werker 2021

Nanneke Jager richt zich op participatie en activering van wijkbewoners, en specifiek op vrouwen met een migratie achtergrond in de wijk Vinkhuizen in Groningen. Via ontmoeting en de ketenaanpak Taal-Participatie-Arbeidsmarkt haalt ze talenten van deze bewoners naar boven, waardoor hun zelfvertrouwen groeit en ze (weer) meedoen in de wijk en maatschappij. Ze werkt actief samen met diverse instellingen in Groningen en maakt hierin het belang van sociaal werk zichtbaar. Ze is een ervaren sociaal werker die haar kennis graag doorgeeft aan de nieuwe generatie sociaal werkers.

“De breedte die Nanneke biedt, is zeer interessant. Zij focust weliswaar op vrouwenwerk, maar wel heel breed. Er zitten veel verschillende aspecten van sociaal werk in haar werk. De theaterprojecten rond discriminatie en racisme gaan bijvoorbeeld over een heel actueel thema, wat aansluit bij de 'black lives matter' beweging en de vraag hoe je kunt omgaan met institutionele discriminatie.”
Uit het juryrapport
Nanneke na de bekendmaking
Pitch Nanneke als genomineerde

Volg Nanneke ook op LinkedIn.

Nanneke in de media

Meer Nanneke

Suzanne Wartenbergh

Branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!

Suzanne Wartenbergh, branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!