Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Nieuws Werkgevers

Interactief Wereldcafé ‘Innovatie en Sociale Technologie’

21 sep 2023

Sociale technologie biedt innovatieve oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt en mogelijkheden voor meer werkplezier en ontwikkeling. Welke kansen zijn hiervoor in sociaal werk? Op 30 oktober vindt een online interactieve bijeenkomst plaats. Hier worden inzichten vanuit onderzoek gedeeld en ervaringen uitgewisseld.

Foto van lampen als metafoor voor ideeën

Het Wereldcafé vindt online plaats op 30 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur.

Actieonderzoek naar sociale technologie

Onderzoeksbureau Pluut & Partners voerde de afgelopen maanden voor Sociaal Werk werkt! een actieonderzoek uit. Ze gingen op pad om onderzoek te doen naar kansen en uitdagingen van sociale technologie in de branche. Drie sociaalwerkorganisaties deden mee aan het onderzoek. 

Een van die organisaties is Surplus, waar ze gebruikmaken van VR-brillen. Door interviews en meelopen in de organisatie werd informatie uit de praktijk opgehaald. Het samenbrengen van praktijkervaring uit de organisaties en theorie, levert mooie inzichten op.

Wereldcafé: inzichten en kansen bespreken

Het Wereldcafé op 30 oktober wordt een interactieve bijeenkomst, waar we ervaringen bespreken. Kansen, succesfactoren en uitdagingen rondom sociale technologie worden gedeeld. En dat met focus op de branche sociaal werk.

Onderzoeksbureau Pluut & Partners trapt af met de belangrijkste inzichten uit het onderzoek. Daarna openen we het gesprek met alle aanwezigen. De organisaties die hebben meegedaan aan het onderzoek zijn hierbij ook aanwezig. 

Ben jij erbij?

Tijdens de bijeenkomst kunnen we leren van elkaar én doe je inspiratie uit de praktijk op. Waardevolle informatie voor jouw organisatie dus als je geïnteresseerd bent in sociale technologie!

Inschrijven kan tot en met 26 oktober of tot er geen plekken meer beschikbaar zijn.