Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Programma Jaarcongres Sociaal Werk 2023 bekend; aanmelden kan nog

2 mei 2023

NEXT LEVEL. Dat is het thema van het Jaarcongres Sociaal Werk op 24 mei in Den Bosch. Met een keynote van sociaal werker en columnist Emine Uğur, de verkiezing Sociaal Werker 2023 en interessante workshops over actuele onderwerpen in sociaal werk. Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk het programma en meld je aan!

Bezoekers van het Jaarcongres Sociaal Werk

Het Jaarcongres Sociaal Werk bijwonen? Meld je aan.

Aanmelden Jaarcongres Sociaal Werk 2023

Keynotes Emine Uğur en Lex Staal

Voor deze vijfde editie hebben organisatoren Sociaal Werk werkt! en Sociaal Werk Nederland Emine Uğur weten te strikken voor de opening van het jaarcongres. Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland en voorzitter van het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk, gaat in zijn keynote dieper in op het thema NEXT LEVEL. Hoe kunnen we grote maatschappelijke vraagstukken het hoofd bieden? En wat vraagt dat van ons?

Interactieve paneldiscussie

Onder leiding van dagvoorzitter Wendelien Wouters gaan politie, ggz, huisartsen en sociaal werk met elkaar in gesprek over hoe we een aantal belangrijke maatschappelijke vraagstukken samen kunnen oplossen. Dat doen ze via twee casussen en met input vanuit de zaal. Wat moet er echt anders (lees: next level) in financiering, prikkels, visie en samenwerking? Het panel bestaat uit de volgende deelnemers:

  • Shakib Sana - Huisarts in Rotterdam en LHV-ambassadeur
  • Jenny Boumans - Wetenschappelijk medewerker Zorg & Participatie bij Trimbos-instituut
  • Peter de Visser -  Directeur Radar Groep
  • Ad van Rijen -  Bestuurder WijZijn Traverse groep
  • Nicole Lieve -  Strategisch adviseur ondermijning bij Politie Nederland

Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar

Traditiegetrouw maken we tijdens het Jaarcongres de winnaar van de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar bekend. Wie valt er in de prijzen en gaat er met deze titel vandoor: Yamina Ayadi, Juul van Schaijk of M'hamed Yahia? Op 24 mei weet je het! Tot en met vrijdag 19 mei, 17.00 uur kun je nog stemmen op jouw favoriet

Workshops over actuele onderwerpen

's Middags kun je verschillende workshops bijwonen. Bijvoorbeeld over de Werkgeverij, een initiatief om het personeelstekort op te lossen door talenten van werknemers in te zetten bij meerdere werkgevers in één regio. Is dit de arbeidsovereenkomst van de toekomst? Of ontdek in de workshop 'Het goede gesprek over je loopbaan' wat je wilt bespreken met je werkgever en hoe je samen tot werkbare afspraken komt. 

Bekijk het complete overzicht van keuzeworkshops

We verwelkomen je graag op woensdag 24 mei in Den Bosch!

Handige link