search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Marcel van Eck

Marcel is gezinswerker en onderzoeker in Utrecht. Als sociaal werker, in de Buurtteams van Lokalis, ondersteunt hij gezinnen met multiproblematiek. Tevens is hij verbonden aan de academische werkplaats sociaal werk van Tranzo Tilburg University. ‘Mijn ambitie is om te laten zien dat sociaal werk veel meer is dan case load. Ik kijk ook naar de verbinding tussen praktijk en wetenschap en tussen praktijk en beleid. Door mijn master-opleiding social work, in combi met mijn praktijkervaring, heb ik daar wel een duidelijke visie op.

Marcel Sociaal Werker 2020

Sociaal werkers zouden ook meer hun stem mogen laten horen in het debat in het sociaal domein. Daar zou ik een rol in kunnen spelen als ambassadeur.

Uit het juryrapport

'Marcel heeft een sterke visie op de ontwikkeling van sociaal werk. Marcel is een verbinder; rond multiproblematiek binnen de gezinnen die hij ondersteunt en met de wijk- en buurtteams, maar ook tussen wetenschap en praktijk.'

Je kunt Marcel ook vinden op LinkedIn. 
Per 1 maart 2021 heeft Marcel een andere baan en gaat hij aan de slag als docent en onderzoeker bij de masteropleiding Innovatie Zorg & Welzijn aan de Hogeschool Utrecht. 

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling