Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Volg de Week van de Canon Sociaal Werk vanaf 27 juni

7 jun 2022

Niet veel mensen verdiepen zich dagelijks in hoe sociaal werk zich in de geschiedenis heeft ontwikkeld, maar velen hebben er wél interesse in. Dat bleek op het Jaarcongres Sociaal Werk, waar belangrijke historische momenten uitgelicht werden via een expositie en een quiz. Bron van de historische informatie: de Canon Sociaal Werk, met daarin ook de Sociaal Werkers van het Jaar van het afgelopen decennium. Binnenkort presenteren we vijf mooie historische momenten in sociaal werk via onze sociale kanalen tijdens de Week van de Canon Sociaal Werk vanaf 27 juni.

Henry de Gooijer

De Canon Sociaal Werk geeft inzicht

Het doel van de canon is het informeren van geïnteresseerden over de geschiedenis van sociaal werk in Nederland en Vlaanderen. Mede-initiatiefnemer Jos van der Lans wil mensen zo een scherper beeld geven van de belangrijkste gebeurtenissen, stromingen en personen in het sociaal domein en over de manier waarop de stromingen binnen het beroep zich hebben ontwikkeld. “We doen dit vanuit de overtuiging dat inzicht in het verleden zelfbewustere professionaliteit tot stand helpt brengen”, aldus Jos.

Meer dan tien jaar Sociaal Werkers van het Jaar

Naast historische momenten zijn tegenwoordig ook de Sociaal Werkers van het Jaar van het afgelopen decennium te vinden in de canon. “Zij maken het ervaringskapitaal en de professionele kennis van sociaal werkers zichtbaar", vertelt Jos. De nieuwe rubriek wordt ondersteund door Sociaal Werk werkt!

Buurtnetwerker Henry won de quiz

Henry de Gooijer deed mee aan de quiz op het jaarcongres en had alle vragen van de quiz goed. Hij ontving als gelukkige winnaar het boekenpakket van de canon. Hij werkt als buurtnetwerker in het Soesterkwartier en was verguld met zijn prijs. “Ik heb de quiz ook gedeeld met mijn collega’s”, vertelde hij enthousiast.

Wat is jouw favoriete historische moment?

Tijdens de Week van Canon Sociaal Werk presenteren we elke dag een bijzonder historisch moment op Facebook en LinkedIn. Leuk om te lezen en goed om te weten als professional. Aan het einde van de week maken we de balans op: welk van de vijf momenten kreeg de meeste likes?

Handige links