Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Redouan El Khayari is Sociaal Werker van het Jaar 2022

18 mei 2022

Redouan El Khayari is gekozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2022. Samen met de andere genomineerden Diana Huurnink en Nadine de Koning is hij tot en met mei 2023 ambassadeur voor sociaal werk. Cabaretier Thjum Arts maakte de uitslag bekend op het Jaarcongres Sociaal Werk. Redouan El Khayari is sociaal werker bij Wijkz en docent/onderzoeker bij de Faculteit Sociaal Werk & Educatie van de Haagse Hogeschool. De nieuwe ambassadeur legt het komende jaar de nadruk op het versterken van de positie van het sociaal werk aan de besluitvormingstafel. Sociaal Werk werkt!, waarin werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn samenwerken, organiseert de jaarlijkse verkiezing om sociaal werk als cruciaal beroep meer bekendheid te geven.

Redouan el khayari sociaal werker 2022
We gaan ervoor zorgen dat we allemaal niet meer om sociaal werk heen kunnen.
Redouan El KhayariSociaal Werker van het Jaar 2022

Sterk drietal kreeg groot aantal publieksstemmen

Redouan El Khayari was geraakt door zijn verkiezing, mede omdat hij zelf ook profijt heeft gehad van sociaal werk. Hij werd verkozen op basis van het aantal online publieksstemmen, het aantal stemmen van aanwezigen op het Jaarcongres Sociaal Werk en de bevindingen van de jury.

Redouan heeft een sterke visie op sociaal werk en kan dit ook uitdragen. Als jongerenwerker in het uitvoerend werk en als docent voor aankomende generaties sociaal werkers, verbindt hij wetenschap en praktijk. Hij is sterk in methodisch werken, communicatievaardig en een echte verbinder.
uit het Juryrapport

Ook de andere genomineerden Nadine de Koning en Diana Huurnink gaan het komende jaar op pad als ambassadeur voor hun vak. Zij werken beiden als jongerenwerker bij respectievelijk Welzijnskwartier Katwijk en Avedan Almelo. Alle drie de kandidaten wisten zelf een grote groep stemmers te mobiliseren. De jury heeft er alle vertrouwen in dat dit sterke drietal het vak met veel daadkracht en enthousiasme zal vertegenwoordigen.

Prijzen en begeleiding voor de ambassadeurs

Het drietal staat er het komende jaar niet alleen voor. Sociaal Werk werkt! begeleidt de drie sociaal werkers het komende jaar bij hun activiteiten. Zij hebben al een mediatraining gekregen, ze mogen een filmpje of vlog maken, ze krijgen extra vakkennis aangereikt in de vorm van jaarabonnementen op vaktijdschriften en ze mogen zich gratis laten registreren in het beroepsregister. Als winnaar krijgt Redouan El Khayari bovendien een bedrag van € 2000,- om te besteden aan een van zijn eigen projecten.

Tip van Thjum, cabaretier én sociaal werker

Thjum Arts was sociaal werker en werd cabaretier. Hij geeft de nieuwe ambassadeurs een tip mee. “Als je ambassadeur bent, dan vertel je een verhaal. En sociaal werkers hebben veel te vertellen. Ze hebben echte voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en niets werkt beter dan dat. Het sociaal werk zelf is natuurlijk wel een beetje anders dan het naar buiten treden erover. Maar het belangrijkste is om oprecht te vertellen, zonder een bepaalde reactie te willen. Zo kom je iets geven en draait het niet om jou, maar om je verhaal. ”

Over Sociaal Werk werkt!

Sociaal Werk werkt! organiseert de jaarlijkse verkiezing om sociaal werk als cruciaal beroep meer bekendheid te geven. Via Sociaal Werk werkt! zetten werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn zich samen in voor een aantrekkelijke sector, een gezonde arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Suzanne Wartenbergh

Branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!

Suzanne Wartenbergh, branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!