Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Yamina Ayadi, winnaar Sociaal Werker van het Jaar 2023

Yamina Ayadi zet zich bij Team Toekomst in voor kinderen en gezinnen in Rotterdam. Ze begon daar als vrijwilliger en is nu het gezicht van de wijk. Ze heeft 28 kinderen onder haar hoede waarmee ze samen aan hun doelen werkt. En met een mbo-4 diploma op zak start ze nu de hbo-opleiding Social Work. Zo kan ze gezinnen niet alleen ondersteunen vanuit haar gevoel dat ze het juiste doet, maar kan ze het ook vanuit methodieken onderbouwen.

Yamina is gekozen tot Sociaal Werker van het Jaar 2023. Als ambassadeur zal zij sociaal werk en haar activiteiten in Rotterdam in de spotlights zetten.

Yamina Ayadi
Ik doe dit werk echt vanuit mijn hart. Ik word blij als gezinnen weer veerkrachtig en weerbaar zijn en mee kunnen doen!

Uit het juryrapport

Yamina is een inspirerend voorbeeld: als ervaringsdeskundige werkte zij zich op tot vakbekwaam sociaal werker. Ze behaalde haar mbo 4-diploma sociaal werker en heeft nu de ambitie om verder te studeren. Zij combineerde werk, leren en haar zorgtaken thuis, en is daarmee een belangrijk rolmodel voor andere vrouwen. Binnen Team Toekomst is Yamina gericht op zelfredzaamheid van gezinnen. Twee jaar komt zij bij het gezin, totdat het weer op alle leefgebieden verder kan en het kind zich weer op school kan focussen. Op deze manier draagt Yamina niet alleen bij aan het welzijn van de gezinnen en kinderen, maar aan dat van de hele wijk, de scholen en andere samenwerkingspartners.

Yamina heeft een enorme power en is een sociaal werker pur sang. De sociale transformatie die we willen bereiken kan alleen met mensen als Yamina!
Mirjam van Rijndirecteur TeamToekomst
Pitch Yamina als genomineerde

Volg Yamina ook op LinkedIn.

Yamina in de media

Lees meer over de andere ambassadeurs van dit jaar:

Over Sociaal Werk werkt!

Sociaal Werk werkt! organiseert de jaarlijkse verkiezing Sociaal Werker van het Jaar om sociaal werk als cruciaal beroep meer bekendheid te geven. Via Sociaal Werk werkt! zetten werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn zich samen in voor een aantrekkelijke sector, een gezonde arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden.

Suzanne Wartenbergh

Branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!

Suzanne Wartenbergh, branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!