Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar - algemene informatie

Sociaal werkers zijn onmisbaar voor de sociale samenhang, veerkracht en zelfredzaamheid in onze roerige samenleving. Daarom zetten wij hen ook in 2024 weer in de spotlights. We laten Nederland zien hoe sociaal werkers elke dag weer bijdragen aan het beter functioneren van mens en maatschappij. 

Wie draag jij voor?

Soms kom je iemand tegen waarvan je denkt: dat is onze ideale ambassadeur! Een sociaal werker die het vak als geen ander verstaat. Iemand met een heel eigen visie op sociaal werk. Of je spreekt een sociaal werker die iets bijzonders voor elkaar heeft gebokst of iemand die iets anders, iets nieuws met zich meebrengt. Dat soort mensen zijn de kandidaten voor de Sociaal Werker van het Jaar. 

Stem op jouw Sociaal Werker van het Jaar

Sonny Boelhouwer, Jetske Scholten en Katie Eppenhof zijn genomineerd voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2024. Van 5 april tot en met 24 mei, 18.00 uur kun je stemmen op jouw favoriet!

Stem op jouw Sociaal Werker van het Jaar!

Genomineerden zijn ambassadeurs voor sociaal werk

De winnaar van de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2023 is Yamina Ayadi. Zij vervult een jaar lang een belangrijke rol als ambassadeur van sociaal werk. Dit doet zij samen met Juul van Schaijk en M’hamed Yahia, de andere twee genomineerden voor de verkiezing. 

Genomineetrden Sociaal Werker van het Jaar 2023
(v.l.n.r.) Yamina Ayadi, Juul van Schaijk en M’hamed Yahia

In drie stappen Sociaal Werker van het Jaar

Hoe draag je een kandidaat voor en hoe wordt de winnaar gekozen? Hier lees je meer over hoe je iemand voordraagt en wat de verkiezing betekent. En het leukste: wat het winnen van de verkiezing oplevert.

De kandidaten doorlopen deze drie stappen:

1 Voordracht van een kandidaat

De voorgedragen sociaal werker heeft een eigen visie op sociaal werk, werkt verbindend en draagt zijn of haar trots op het vak uit. De organisatie waarvoor de sociaal werker werkt, is op de hoogte van de voordracht. Via het uitgebreide aanmeldformulier en het meegestuurde materiaal is te zien wat de kandidaat bijzonder maakt als sociaal werker.

2 Stemmen op de genomineerden

De jury nomineert drie kandidaten. Sociaal Werk werkt! maakt filmpjes van de drie kandidaten en zorgt voor communicatie over de genomineerden. Zij kunnen natuurlijk zelf ook de publiciteit opzoeken. De jury is samengesteld uit vakbonden, werkgeversorganisaties, sociaalwerkorganisaties, opleiders en sociaal werkers zelf. En dan wordt er gestemd via de online kanalen.

3 Bekendmaking winnaar

De winnaar wordt in mei bekendgemaakt. De stem van de jury telt voor de helft mee en de andere helft wordt bepaald door het publiek dat online heeft gestemd. 

Prijzen en ambassadeurschap

De kersverse Sociaal Werker van het Jaar krijgt prijzen en ondersteuning om een eigen project een extra impuls te geven. Daarnaast spant de winnaar zich als ambassadeur in om sociaal werk extra onder de aandacht te brengen, waarbij Sociaal Werk werkt! ondersteunt. Ook de genomineerden vallen in de prijzen en vervullen een ambassadeursrol.

Samen met de oud-sociaal werkers van het jaar vormen zij ook het Netwerk van Sociaal Werkers van het Jaar. Vanuit dit netwerk zetten zij actuele thema’s in sociaal werk op de kaart en dragen zij bij aan de positionering van sociaal werk en sociaal werkers.

Waarom Sociaal Werk werkt! dit organiseert

Sociaal Werk werkt! zet zich als samenwerking tussen werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn in voor het vak, een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden. Met deze verkiezing willen we bijdragen aan een grotere zichtbaarheid van de sociaal werker.

Handige links

Dees Weyburg

Projectleider

Meer weten? Neem contact op!

transparant

Meer weten? Neem contact op!