Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar - algemene informatie

De nieuwe Sociaal Werker van het Jaar is bekend: Redouan El Khayari! Onderin vind je de link naar meer informatie over zijn verkiezing. Wij zetten sociaal werkers ook in 2022 weer in de spotlights. Zij zijn namelijk onmisbaar voor de sociale samenhang, veerkracht en zelfredzaamheid in onze roerige samenleving. We willen Nederland laten zien hoe sociaal werkers elke dag weer bijdragen aan het beter functioneren van mens en maatschappij. 

Allemáál in het zonnetje

Sociaal werkers en hun organisaties kiezen elk jaar een ambassadeur voor het vak: de Sociaal Werker van het Jaar. Dus ken je een paar kanjers of zelfs een heel team van toppers in sociaal werk? Help mee en zet ze in het zonnetje! Verras ze met een van onze complimenten. 

winnaars sociaal werker van het jaar 2021

Nanneke Jager (midden) werd in 2021 gekozen als Sociaal Werker van het Jaar. Zij won prijzen om haar eigen projecten een extra impuls te geven en ze spant zich momenteel als ambassadeur in om sociaal werk overal op de agenda te zetten. Bojoura Hoekstra (links) en Marjolein Laponder (rechts) waren ook genomineerd.

Geef jouw toppers een compliment

Iedereen kent mensen die een compliment verdienen en van complimenten worden we blij. Dus wat let ons? Ken jij een leuke sociaal werker, een bijzondere collega, een enthousiast team of 'gewoon' iemand met een sociaal hart die je waardering wilt geven? Deel ook een compliment uit. We helpen je graag een handje: klik op de link naar de complimentenpagina onderaan.

Wie wordt de topper van het jaar?

Soms kom je iemand tegen waarvan je denkt: dat is onze ideale ambassadeur! Iemand die het vak als geen ander verstaat. Iemand met een heel eigen visie op sociaal werk. Of je spreekt iemand die iets bijzonders voor elkaar heeft gebokst of iemand die iets anders, iets nieuws met zich meebrengt. Dat is wel duidelijk geworden, nu de voordrachten binnengekomen zijn. Het is tijd voor de jury om aan het werk te gaan: wie worden de genomineerden van 2022?

In drie stappen Sociaal Werker van het Jaar 2022

De kandidaten doorlopen deze drie stappen:

1 Voordracht van een kandidaat

De voorgedragen sociaal werker heeft een eigen visie op sociaal werk, werkt verbindend en draagt zijn of haar trots op het vak uit. De organisatie waarvoor de sociaal werker werkt is op de hoogte van de voordracht. Via het meegestuurde materiaal is zien wat de kandidaat bijzonder maakt als sociaal werker. Let op: de aanmeldtermijn voor nieuwe kandidaten is inmiddels gesloten. 

2 Stemmen op de genomineerden

De jury nomineert drie kandidaten; hun namen worden op 23 februari bekend gemaakt. Sociaal Werk werkt! maakt filmpjes van de drie kandidaten en zorgt voor communicatie over de genomineerden. Zij kunnen natuurlijk zelf ook de publiciteit opzoeken. De jury is samengesteld uit vakbonden, werkgeversorganisaties, sociaalwerkorganisaties, opleiders en sociaal werkers zelf. En dan wordt er gestemd, via de sociale kanalen en op het jaarcongres. Iedereen kon meedoen met stemmen op de genomineerden tussen 5 april en 11 mei 2022.

3 Bekendmaking winnaar

De genomineerden presenteren zich op het Jaarcongres Sociaal Werk. De stem van de jury telt voor de helft mee en de andere helft wordt bepaald door online stemmers en de aanwezigen op het Jaarcongres op 18 mei 2022. De winnaar is ondertussen bekend gemaakt.

Prijzen en ambassadeurschap

De kersverse Sociaal Werker van het Jaar krijgt prijzen en ondersteuning om een of enkele eigen projecten een extra impuls te geven. Daarnaast spant de winnaar zich als ambassadeur in om sociaal werk extra onder de aandacht te brengen, daarbij ondersteund door Sociaal Werk werkt! Ook de genomineerden vallen in de prijzen en vervullen een ambassadeursrol.

Waarom Sociaal Werk werkt! dit organiseert

Als arbeidsmarktfonds van werkgevers en werknemers in sociaal werk zet Sociaal Werk werkt! zich in voor het vak, een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden. Met deze verkiezing willen we bijdragen aan een grotere zichtbaarheid van de sociaal werker. 

Verder lezen

Mascha Boelaars

Adviseur

Meer weten? Neem contact met ons op!

Mascha

Meer weten? Neem contact met ons op!