Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Genomineerden Sociaal Werker 2024 bekend: Sonny, Jetske en Katie

6 mrt 2024

Sonny Boelhouwer, Jetske Scholten en Katie Eppenhof zijn genomineerd voor de verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar 2024. De jury heeft ze verkozen uit de voorgedragen kandidaten. Eind mei wordt bekend wie van hen de verkiezing wint. Alle drie vervullen zij komend jaar een belangrijke rol als ambassadeur van sociaal werk.

De drie genomineerden voor Sociaal Werker van het Jaar 2024 met bloemen

Op 4 en 5 maart verraste het verkiezingsteam van Sociaal Werk werkt! de drie met het nieuws en bloemen. Op de foto v.l.n.r.: Jetske, Sonny en Katie. Fotograaf: Rob Lamping.

Sonny Boelhouwer, ambulant begeleider en directeur, Stay Focused Leeuwarden:

"Ik voel me heel erg vereerd. En tegelijk ook wel ongemakkelijk, ik vind wat ik doe heel gewoon; ik help mensen als zij hulp nodig hebben.
Het werk mag beter gezien worden, zeker in de huidige samenleving waarin niet iedereen de ondersteuning krijgt die hij nodig heeft. Deze nominatie kan eraan bijdragen dat dit beter wordt."

Johan Burgemeester, kwaliteitsmedewerker Stay Focused:

"Ik ben echt superblij met deze nominatie van Sonny, die hij dubbel en dwars verdient, want mensen helpen is zijn leven."

Jetske Scholten, sociaal werker algemeen schoolmaatschappelijk werk en Welzijn op recept, Wijkracht Haaksbergen:

"Ik vind het heel bijzonder dat ik genomineerd ben. Samen met betrokken partners kunnen we als sociaal werkers veel betekenen voor inwoners. De nominatie biedt me de kans om nog beter te laten zien dat we met onze sociaal-werk-bril laagdrempelig zijn. En vroegtijdig en preventief inwoners kunnen ondersteunen en veel voor hen kunnen betekenen."

Nienke Guffroy, manager Wijkracht:

"De nominatie is een fantastische opsteker voor het werk van Jetske binnen Wijkracht en de Gemeente Haaksbergen. Mooi dat we hiermee landelijk kunnen laten zien dat sociaal werk de samenleving versterkt."

Katie Eppenhof, jongerenopbouwwerker en kartrekker ervaringskennis, R-Newt Tilburg:

"Wat een eer om voorgedragen te worden. Ik vind het echt heel spannend en leuk. Ik ben een rebelse en eigenwijze jongerenwerker die niet met de stroming meegaat. Dat maakt deze nominatie een extra groot compliment. Dat ik hiermee de stem van jongeren mag laten horen, is mooi!"

Floor van Berkel, directeur R-Newt:

"Ik ben heel trots op Katie en gun haar deze nominatie. Zij is een bijzondere jongerenwerker met een duidelijke missie."

Sociaal werkers verdienen een plek in de spotlights

Sociaal Werk werkt! organiseert de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar om het onmisbare vak van sociaal werker meer bekendheid te geven. De impact van sociaal werkers moet nog beter gezien worden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Met de verkiezing dragen we bij aan die zichtbaarheid. Het vakmanschap van sociaal werkers wordt uitgelicht, en de verbinding tussen sociaal werkers, politiek, onderwijs en media wordt versterkt. Sociaal werkers verdienen een plek in de spotlights.

De genomineerden laten zich een jaar lang op veel plekken in het land zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten.

Over Sociaal Werk werkt!

Sociaal Werk werkt! is de naam van de samenwerking tussen werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het platform en de cao-tafel zetten zij zich in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.