Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Marcel van Eck

Marcel is per maart 2021 docent en onderzoeker bij de Hogeschool Utrecht. Daarvoor was als sociaal werker werkzaam binnen de Buurtteams van Lokalis en ondersteunde hij gezinnen met multiproblematiek. ‘Mijn ambitie is om te laten zien dat sociaal werk veel meer is dan case load. Ik kijk ook naar de verbinding tussen praktijk en wetenschap en tussen praktijk en beleid. Door mijn master-opleiding social work, in combi met mijn praktijkervaring, heb ik daar wel een duidelijke visie op.

Marcel van Eck
Sociaal werkers zouden ook meer hun stem mogen laten horen in het debat in het sociaal domein. Daar zou ik een rol in kunnen spelen als ambassadeur.
Marcel van Eck

Uit het juryrapport

'Marcel heeft een sterke visie op de ontwikkeling van sociaal werk. Marcel is een verbinder; rond multiproblematiek binnen de gezinnen die hij ondersteunt en met de wijk- en buurtteams, maar ook tussen wetenschap en praktijk.'

Marcel in de media

Je kunt Marcel ook vinden op LinkedIn.


Per 1 maart 2021 heeft Marcel een andere baan en gaat hij aan de slag als docent en onderzoeker bij de masteropleiding Innovatie Zorg & Welzijn aan de Hogeschool Utrecht.