Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Programma Week van het Goede Gesprek

Iedereen in sociaal werk gezond, vitaal en gemotiveerd aan het werk houden. Daar zetten wij ons voor in. Met elkaar in gesprek blijven en samen actief aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid is hierbij belangrijk. Hoe doe je dit? Welke rol heb je als medewerker, als hr-professional en als leidinggevende? En hoe pakken andere organisaties dit aan? Tijdens de ‘Week van het Goede Gesprek’, van 27 tot en met 31 mei 2024, ontvang je handvatten, tips en tools die je vooruithelpen. Schrijf je nu in voor één of meerdere gratis webinars, workshops en live ontmoetingen!

Werkgever en medewerker voeren een goed gesprek

Laat je inspireren en meld je aan voor gratis webinars, workshops en activiteiten in de Week van het Goede Gesprek.

Aanmelden

Programma maandag 27 mei 2024

10.00-11.30 uur: Webinar ‘het Goede Gesprek’ (hr-professionals en leidinggevenden)

Welke rol speel je als leidinggevende en hr-professional bij het voeren van het goede gesprek? Ontwikkelexpert Deanne Radema deelt haar visie hierop. Regelmatig, en op een goede manier, met elkaar in gesprek gaan over bijvoorbeeld ontwikkeling, loopbaanwensen en een goede werk-privé balans, leidt tot meer begrip, betere samenwerking en het benutten van talenten. Wat komt er allemaal kijken bij het voeren van het Goede Gesprek? In het webinar bespreken we dit vanuit het perspectief van de leidinggevende en hr-professional. 

Doelgroep: hr-professionals en leidinggevenden in sociaal werk en jeugdzorg.

13.00-14.30 uur: Webinar ‘het Goede Gesprek’ (medewerkers)

Pak als medewerker regie op je loopbaan door het voeren van het Goede Gesprek. Ontwikkelexpert Deanne Radema neemt je mee en geeft je tips & tricks voor het voeren van een succesvol gesprek. Regelmatig, en op een goede manier, met elkaar in gesprek gaan over bijvoorbeeld je ontwikkeling, loopbaanwensen en een goede werk-privé balans, leidt tot meer begrip, betere samenwerking en het benutten van talenten. Wat komt er allemaal kijken bij het voeren van het Goede Gesprek? In het webinar bespreken we dit vanuit het perspectief van de medewerker.

Doelgroep: medewerkers in sociaal werk en jeugdzorg.

14.30-16.00 uur: Gluren bij de Buren: iHUB

Bij iHUB staat werkgeluk altijd op de agenda. Hoe? Door het onderwerp structureel een plek te geven in de hernieuwde gesprekscyclus tussen medewerkers en leidinggevenden. Dit gebeurt met behulp van het werkgelukmodel VVIP, dat staat voor verbinding, voortgang, impact en positiviteit. Maak kennis met deze aanpak van iHUB. Werkgelukdeskundige Anne-Marije Tervooren vertelt je er alles over.

Locatie: iHUB
Adres: Willem Dreespark 307, 2531 SX, Den Haag 

Doelgroep: hr-professionals en leidinggevenden in sociaal werk en jeugdzorg.

Programma dinsdag 28 mei 2024

13.30-16.00 uur: Walk & Talk

Kom lekker in beweging en doe mee met deze interactieve wandeling die start vanuit je eigen (thuis) werkplek. We starten gezamenlijk via Teams en onderweg word je getrakteerd én uitgedaagd met oefeningen, hersenkrakers en natuurlijk een goed gesprek.  
Bekijk het programmaboekje

Doelgroep: iedereen die werkt in sociaal werk en jeugdzorg.

Programma woensdag 29 mei 2024

Bekendmaking Sociaal Werker van het Jaar

De Sociaal Werker van het Jaar 2024 wordt bekendgemaakt op woensdag 29 mei op het Sociaal Werk werkt! LIVE. Als je erbij wilt zijn, meld je dan aan voor dit event speciaal voor sociaalwerkprofessionals. Heb jij al gestemd op jouw favoriet?

Programma donderdag 30 mei 2024

10.00-11.30 uur: Webinar Duurzame inzetbaarheid - Het belang van een integrale aanpak

Gespreksleider Olaf Stomp gaat in gesprek met prof. dr. Annet de Lange, bijzonder hoogleraar Open Universiteit/senior managing consultant Berenschot en prof. dr. Aukje Nauta, organisatiepsycholoog en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Beiden topexperts op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het laatste half uur kun je vragen stellen aan Annet en Aukje.

Doelgroep: hr-professionals en leidinggevenden in sociaal werk en jeugdzorg.
 

13.00-14.30 uur: Online workshop - Omgaan met rouw op het werk

Deze online workshop over omgaan met rouw op het werk organiseren we samen met CNV.

Doelgroep: iedereen die werkt in sociaal werk en jeugdzorg.

14.30-16.00 uur: Gluren bij de Buren: De Tussenvoorziening

De Tussenvoorziening zet in op talenten en competenties. Het uitgangspunt is dat de complexiteit van problemen bepaalt welke kennis, vaardigheden en competenties mensen nodig hebben. Centraal bij de deze aanpak staat ‘het tweegesprek’.

Tijdens de bijeenkomst Gluren bij de Buren vertellen Sonja Appelman (hr-beleidsadviseur) en Sjoerd Greeven (hr-adviseur) je meer over deze visie en hoe dit in praktijk wordt vormgegeven. En we gaan samen in gesprek over hoe we competentiegericht sturen succesvol maken. Na afloop van de sessie kun je aanschuiven bij de borrel.

Doelgroep: hr-professionals en leidinggevenden in sociaal werk.

Locatie: de Tussenvoorziening
Adres: Groeneweg 2, 3531 VE Utrecht
Inloop: vanaf 14.00
Presentatie en interactieve sessie: 14.30-16:00
Borrel: 16.00-17.00

Programma vrijdag 31 mei 2024

10.00-11.30 uur: Online workshop - De werkende mantelzorger

Deze online workshop over de werkende mantelzorger organiseren we samen met CNV.

Doelgroep: iedereen die werkt in sociaal werk en jeugdzorg.

Praktische informatie over de Week van het Goede Gesprek

Voor wie: professionals in sociaal werk en jeugdzorg
Wanneer: maandag 27 mei 2024 tot en met vrijdag 31 mei 2024
Kosten: geen, aan alle activiteiten kun je gratis deelnemen
Locatie: online én offline, bekijk bovenstaand programma voor meer info.

Aanmelden