Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Kom naar Sociaal Werk werkt! LIVE

We zien je. We waarderen je. En we weten hoe belangrijk jouw rol is in de maatschappij. Daarom organiseert Sociaal Werk werkt! op 29 mei 2024 een evenement dat gaat over jou. Ontmoet, luister en laat je inspireren door verhalen uit de praktijk. Met onder meer Farbod Moghaddam en Nicolaas Veul. Kies uit workshops die jou persoonlijk en professioneel helpen groeien. En wie weet, sta jij volgend jaar wel als Sociaal Werker van het Jaar op het podium. Samen zetten we sociaal werk nóg beter op de kaart!

Sociaal werkers bezoeken een evenement

Meld je nu aan met vroegboekkorting!

Er is plek voor 150 aanwezigen, dus wees er snel bij en meld je aan.

  • Tot en met 3 mei 2024 betaal je 50 euro.
  • Vanaf 4 mei 2024 betaal je 75 euro.
Aanmelden

Programma

12.30 - 13.00 uur     Inloop en lunch  
12.30 - einde           Uitwisselingslokaal - Hier deel je complimenten, wensen, krijg je een welverdiende aandachtsboost en kun je laten zien dat je staat voor je werk. 
13.00 - 13.45 uur     Opening door dagvoorzitter Farbod Moghaddam en een verrassende spreker
13.45 - 15.00 uur     Keuze uit lezing en workshops (zie uitgebreide beschrijving hieronder)
15.00 - 15.30 uur     Pauze met drankje en lekkernij
15.30 - 16.00 uur     Bekendmaking Sociaal Werker van het Jaar 2024. Stemmen kan nog t/m 24 mei 18.00 uur!
16.00 - 17.00 uur     Collegetour Nicolaas Veul, bekend van 100 dagen in de vergeten wijk  
17.00 - einde           Borrel met hapjes en soep

Hieronder vind je informatie over de dagvoorzitter en de sprekers die al bekend zijn. Details over de andere sprekers en over de workshops en lezingen volgen binnenkort. Houd onze website en socials in de gaten.

Lezing en workhops

IMPACT door Janneke Hagens (workshop)

Sociaal Werk heeft impact. Vanzelfsprekend! In deze workshop leer je waarom het belangrijk én inspirerend is om de impact van je werk te kennen. Informatie over impact is belangrijk voor projectscenario’s, financieringsgesprekken, verantwoording en motivatie. We introduceren verschillende methoden en voorbeelden om de impact van jouw activiteiten in kaart te brengen. Met de impacttool van Sociaal Werk werkt! breng je eenvoudig een rendementscijfer en maatschappelijke effecten in kaart. Of wil je weten wat de kracht is van verhalen delen? In deze workshop dagen we je uit om neer te zetten: “Mijn sociaal werk heeft impact, want … !” 

Het Goede Gesprek door Marieke Boer en Karin van der Burgt (workshop)

Als sociaal werker voer je een heleboel gesprekken. Met inwoners, cliënten, collega’s en instanties. Maar hoe vaak sta jij centraal? Over wat jij nodig hebt om je werk goed en met plezier te kunnen blijven doen? Deze workshop draait om het Goede Gesprek over jouw eigen loopbaan. Regelmatig, en op een goede manier, met elkaar in gesprek gaan over bijvoorbeeld je ontwikkeling, loopbaanwensen en een goede werk-privé balans, leidt tot meer begrip, betere samenwerking en het benutten van talenten. In deze workshop geven we je handvatten, tips en tricks voor het voeren van een succesvol gesprek. Daarna gaan we uiteen in groepjes en ga je zelf aan de slag. Wat komt er bij jou op de agenda?  

Spreek- en Verhaalkracht met Frouke Kramer (workshop)

In deze workshop neemt Frouke Kramer je mee in hoe je jouw boodschap overtuigend over kunt brengen en ook hoe jij zelf overkomt. Ze gaat persoonlijk met jou aan de slag en geeft concrete handvatten hoe jij verbaal en non-verbaal het meest effectief communiceert. Altijd met jouw verhaal en persoonlijke eigenschappen als uitgangspunt. Dit resulteert in een voor jou bruikbare tekst, video of ander statement waar je altijd iets aan zult hebben. Dus schrijf je in en maak van de gelegenheid gebruik om te leren van de jarenlange expertise van Frouke.

Jenny Zwijnenburg over de waarde laten zien van jouw werk (lezing)

Jij ziet dagelijks de impact van jouw werk. Leefbare buurten, mensen die op allerlei manieren meedoen en mensen die door jouw hulp weer verder kunnen. Het blijkt echter niet zo makkelijk om aan anderen uit te leggen wat sociaal werk doet. Bijvoorbeeld aan de financiers van ons werk. Ze lijken het soms niet te begrijpen. Deze sessie gaat in op hoe je de kans vergroot dat de ander de waarde ziet van jouw werk. De kern daarbij is dat die financier naast wethouder of ambtenaar ook mens is. En laat het verbinden met andere mensen nu net de superpower van sociaal werkers zijn. 

De sessie (in samenwerking met genomineerden en voorgaande Sociaal Werkers van het Jaar) bestaat uit een lezing, een paneldiscussie en een opdracht waar je zelf mee aan de slag kunt. 

Dagvoorzitter, sprekers en workshopleiders

Nicolaas Veul (spreker)

Nicolaas Veul is documentairemaker en presentator bij de VPRO. Hij maakt via programma's diverse maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar. Bijvoorbeeld homoseksualiteit in 'Pisnicht' en psychiatrie in '100 dagen in je hoofd'. En natuurlijk sociaal werk in de serie '100 dagen in de vergeten wijk'. 

Tijdens Sociaal Werk werkt! (A)LIVE laat Nicholaas zich interviewen in een 'Collegetour-setting'. Hij vertelt openhartig over zijn ervaringen als 'bijzonder' stagiair maatschappelijk werker. Dit doet hij via fragmenten van het programma. Ook gaat het graag het gesprek aan met jou.

Meer weten? Lees het interview met Nicolaas Veul

Farbod Moghaddam (dagvoorzitter)

Farbod is een veelkunner met cabaret als basis. Zo is hij de juryprijswinnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 en finalist van het tv-programma Ik Ga Stuk. Met zijn innemende persoonlijkheid en energie neemt hij je mee door het programma. Serieus waar het moet, grappig waar het kan.

Frouke Kramer (workshopleider)

Jou trots laten zijn op het werk dat je doet. En daar met overtuiging en plezier over vertellen. Dat is de passie van Frouke Kramer. Al vijftien jaar ontwikkelt en geeft ze trainingen over persoonlijke impact. Met haar praktische en positieve werkwijze laat ze je kennismaken met jouw eigen spreek- en verhaalkracht. En hoe je die nog effectiever kunt inzetten. 

Janneke Hagens (workshopleider)

Janneke Hagens is onderzoeker en adviseur bij Sociaal Werk werkt! met ervaring in samenwerkingsvraagstukken, het gebruik van toekomstbeelden, beleidsevaluatie en lokale democratie. Zij heeft ook ervaring in het sociale domein, zowel vanuit beleids- als praktijkperspectief. Janneke onderzoekt de branches of coördineert verkenningen, op het gebied van werk, organisaties en arbeidsmarkt. Voorbeelden van recente onderzoeken zijn:

  • Behoud je medewerkers - een mix van vertrekredenen in kinderopvang
  • Vier profielen van medewerkers met combinatiebanen
  • Vijf belangrijke bouwstenen voor sociaal werk in de aankomende jaren
Karin van der Burgt (workshopleider)

Karin van der Burgt werkte als loopbaanadviseur, beleidsmedewerker arbeidszaken en als onderzoeker beroeps- en opleidingsvraagstukken. In 2000 startte zij haar eigen bureau. De meeste van haar opdrachten gaan over loopbaanontwikkeling, opleiden en praktijkleren, en afstemming tussen beroepspraktijk en beroepsonderwijs. Bijna altijd binnen een politiek gevoelige context en vaak op landelijk niveau. 

Marieke Boer (workshopleider)

''Er zijn maar twee dagen in het jaar waarop men helemaal niets kan doen. De ene is gisteren, en de andere is morgen. Dit betekent dat vandaag de juiste dag is om lief te hebben, te geloven en in de eerste plaats te leven.'' Geïnspireerd door deze quote van Dalai Lama startte Marieke Boer vorig jaar haar bedrijf 'Vandaag begin ik'. Ze heeft een brede achtergrond in marketing en (arbeidsmarkt)communicatie en is gediplomeerd gewichtsconsulente en beweegcoach. De kennis en ervaring vanuit deze vakgebieden combineert ze en breidt ze komende jaren uit. Stap voor stap werkt ze toe  naar haar droom: bedrijven en mensen helpen gezonder en vitaler te worden.  
 

Praktische informatie Sociaal Werk werkt! LIVE


Voor wie: professionals in sociaal werk (maximaal 150 deelnemers).  
Wanneer: woensdag 29 mei 2024, van 12.30 uur tot 17 uur, aansluitend borrel. 
Kosten: met vroegboekkorting tot en met 3 mei 50 euro, daarna 75 euro. 
Locatie: de Zalen van Zeven, Boothstraat 7, 3512 BT Utrecht (route). 

Bereikbaarheid met ov: diverse bussen rijden naar halte Janskerkhof. Vanaf daar is het nog 4 minuten lopen. Kijk voor meer op reisadvies.  
Bereikbaarheid met auto: parkeer bij P+R Transferium of overige locaties. En reis vanuit daar naar het centrum. Dichtbij parkeren? Dat kan bij Janskerkhof, parkeergarage Kruisstraat of verderop parkeergarage de Grifthoek (800 meter loopafstand). 

Aanmelden