Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Vier tips voor meer plezier in je werk

Je hebt het mooiste werk van de wereld, maar soms is het zwaar en heb je behoefte aan positieve energie en meer plezier in je werk. Laat je hier inspireren met tips en tools om je werkplezier te vergroten. Het mooie is dat sociaal werkers en p&o'ers uit de sector meegedacht hebben, dus alle tips zijn herkenbaar en praktisch toepasbaar. Doe wat bij jou past en begin vandaag nog!

Twee sociaal werkers wandelend en lachend aan de praat

1 Werkdrukspel

Met dit gratis spel van Sociaal Werk werkt! kun je werkdruk bespreekbaar maken met je collega’s. De speelkaarten helpen jullie op ontspannen én oplossingsgerichte wijze met elkaar in te gesprek te gaan over werkdruk en werkplezier. Een laagdrempelige manier om ervaringen en ideeën uit te wisselen over thema's als omgaan met grenzen, werk-privébalans, werkstijl, hoeveelheid werk en steun van collega’s/leidinggevende.

Vraag het werkdrukspel gratis aan

2 Lekker Bezig Bingo

Maak van je werkweek een spannende wedstrijd met de Lekker Bezig Bingo van PGGM&CO. De bingokaarten bevatten leuke en gekke opdrachten om het allerbeste uit je werk te halen. Extra leuk: bij deze bingo, speciaal ontwikkeld voor en door zorgmedewerkers, heb jij invloed op de uitslag. Dus daag je collega’s uit en win!

Vraag de Lekker Bezig Bingo gratis aan

3 Werkstress-screener

De Werkstress-screener, ontwikkeld door GGz Breburg, geeft je inzicht in welke mate je positieve en negatieve stress ervaart. Het invullen van de vragenlijst kost slechts vijf minuten. De inzichten zetten je aan om werkprocessen en arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Download de Werkstress-screener

4 Gratis loopbaancoach

Heb je het gevoel vast te zitten in je werk? En vraag je je af of en hoe je in sociaal werk kunt blijven werken? Schakel een ervaren loopbaancoach van Sterk in je werk in. Samen kijk je naar je situatie. Waar ben je goed in, waar liggen je (werk)kansen en wat heb je nodig voor de volgende stap in je werk? De coaching is gratis en onafhankelijk.

Vraag je persoonlijke loopbaancoach aan

Ook handig