Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Voorbeelden inzetten Individueel Keuzebudget

Als jij onder de Cao Sociaal Werk valt heb je recht op een Individueel Keuzebudget (IKB), dat een vast onderdeel is van het arbeidsvoorwaardenpakket. Jouw IKB is een maandelijks opgebouwd budget (in geld) en is bedoeld om een optimale balans te creëren tussen je werk en je persoonlijke situatie. Je mag zelf kiezen hoe je jouw IKB inzet. Doe inspiratie op met deze zeven voorbeelden.

Eigen regie nemen
  • Als ik alles per maand laat uitbetalen, gaat het toch op. Ik spaar voorlopig, zodat ik iets meer tijd heb om te bedenken wat ik ermee ga doen. Misschien wel een opleiding of cursus.
  • Ik verdeel mijn budget dit jaar: de helft verlof, de andere helft geld, zodat ik mijn droomreis kan maken. Daar kijk ik enorm naar uit.
  • Ik zet het grootste deel van mijn budget komend jaar om in verlofdagen, zodat ik vaker op mijn kleinkinderen kan passen. Daar krijg ik energie van.
  • Ik wil meer doen met mijn tekentalent en zet mijn IKB samen met mijn Loopbaanbudget in om een serieuze tekenopleiding te betalen. Ik hoop mijn talent in de toekomst ook in mijn werk te kunnen gebruiken.
  • Ik wil mijn keuken verbouwen. Ik kies daarom voor uitbetaling en wat extra verlof in de zomer. Klussen is voor mij mijn hoofd leegmaken. Heerlijk. Kan ik half augustus met een nieuwe keuken én nieuwe energie weer aan het werk!
  • Mijn vriendin en ik sparen voor een eigen huis. Ik laat mijn IKB maandelijks uitbetalen en automatisch overschrijven naar onze spaarrekening. Zo komt ons huis steeds dichterbij. Goed gevoel geeft dat!
  • In augustus moet het schoolgeld voor mijn twee studerende kinderen weer betaald worden. Ik laat het grootste deel van mijn IKB in die maand uitbetalen, dan hoef ik me daarover geen zorgen te maken.
IKB berekenen

Handige links

Meer weten? Neem contact op!

Cao Sociaal Werk logo vierkant

Meer weten? Neem contact op!