search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

U bent hier

Over ons

Sociaal Werk werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en de cao-tafel Sociaal Werk zetten wij ons samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.

Wie lid is van het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk zie je hier.

Onze missie 

Als werkgevers en werknemers willen we gezamenlijk sociaal werkers en hun organisaties ondersteunen in hun maatschappelijke opdracht. Daarom investeren we in de ontwikkeling van vakmanschap en eigen regie. En zorgen we voor zichtbaarheid van de branche door resultaat, impact en waarde van sociaal werk te laten zien. Dat doen we met informatie, tools, activiteiten, onderzoeken en de uitvoering van de cao.

Wat doen we? 

We ontwikkelen arbeidsmarktbeleid en bundelen alle activiteiten in en voor sociaal werk. Arbeidsvoorwaarden worden vastgelegd in de Cao Sociaal Werk. Thema’s waar we aan werken zijn vakmanschap, goede werkomstandigheden, zichtbaarheid en instroom en onderzoek. Jaarlijks kiezen we projecten om mee aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld Sociaal Werker van het Jaar, Leren in Sociaal Werk, Positieve Gezondheid, Stappenplan werkdruk en E-book traineeship.

Om deze activiteiten te financieren, dragen alle werkgevers in de sector sociaal werk een bijdrage af aan het arbeidsmarktfonds FCB. Nieuwsgierig naar alle activiteiten? Bekijk het jaarbericht 2019 .

Voor wie werken we? 

We werken voor alle organisaties  en voor werkgevers, werknemers, hr-professionals, leidinggevenden, or- en pvt-leden in sociaal werk. En voor iedereen die in de branche sociaal werk wil werken.

Ideeën en suggesties?

Heb je ideeën of suggesties? Of wil je deelnemen in ons panel? Laat je horen. Wij laten ons graag voeden. Neem contact op met Monique van Gerwen, secretaris van het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk, via (06) 24 50 25 79 of mvangerwen@fcb.nl.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends, onderzoeken, subsidies, tips, verhalen uit de praktijk en handige hulpmiddelen om jouw werk en jouw organisatie te ondersteunen en verder te ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Privacybeleid

Bekijk ons privacy statement op de website van FCB.

Meer informatie?
Monique van Gerwen
Secretaris CAO-tafel Sociaal Werk
085 - 1051 849

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling