search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Over ons platform

Wie zijn we?

Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk bestaat uit vertegenwoordigers van landelijke partijen die ook betrokken zijn bij de cao sociaal werk. Dat zijn Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het arbeidsmarktplatform zitten bestuurders en hr-professionals van organisaties, landelijke vakbondsvertegenwoordigers en beleidsmedewerkers van cao-partijen.

Als cao-partijen gaan onderhandelen over een nieuwe arbeidsvoorwaarden-cao, doen ze dat aan de zogenaamde cao-tafel. Overleg en uitwerking van acties voor en over de arbeidsmarkt lopen via het platform. Een deel van de vertegenwoordigers in het platform is ook lid van de cao-tafel en andersom.

Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk bestaat sinds 2018 en bundelt nu alle activiteiten in en voor het sociaal werk. Tot 2018 was het arbeidsmarktfonds FCB verantwoordelijk voor inhoudelijk arbeidsmarktbeleid en de cao-tafel werk voor arbeidsvoorwaardenbeleid zoals vertaald in de cao.

Wat doen we?

Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk is nieuw. In 2018 zijn we gestart met de opbouw van het platform en programma. Die informatie wordt hier snel aangevuld.

In het jaaroverzicht sociaal werk 2019 lees je alles over onze speerpuntprojecten, activiteiten en producten.

Ideeën en suggesties?

Het platform werkt voor alle organisaties en voor werkgevers, werknemers, leidinggevenden, or- en pvt-leden. En voor iedereen die in de branche sociaal werk wil werken.

Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk laat zich graag voeden. We willen inspelen op de behoefte van het werkveld. Neem contact met ons op, als er ideeën of suggesties zijn: via Monique van Gerwen, secretaris van het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk: 06-24502579 / mvangerwen@fcb.nl

Privacybeleid

Bekijk ons privacy statement op de website van FCB.

Meer informatie?
Monique van Gerwen
Secretaris CAO-tafel Sociaal Werk
085 - 1051 849

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling