Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Actuele cijfers verzuim

Verzuim is een belangrijke factor om in organisaties in de gaten te houden. In het belang van met plezier je werk kunnen doen en het werk van de organisatie goed door laten lopen.

Medewerker bekijkt analyse met vergrootglas

Verzuim in sociaal werk

Hoeveel procent van de medewerkers in sociaal werk heeft verzuimd? En wat is de gemiddelde verzuimduur? De meest actuele cijfers, het verzuim over de laatste zes kwartalen en het jaarlijks gemiddeld verzuimpercentage vind je in de nieuwe factsheet van januari 2023.

Factsheet verzuim sociaal werk januari 2023

Daling verzuim in derde kwartaal 2022

Nadat het verzuim in sociaal werk in het tweede kwartaal met een vol procentpunt afnam, zien we in het derde kwartaal opnieuw een daling tot 6,8 procent. Dit is nog wel hoger dan in het derde kwartaal van 2021 (toen 6,0 procent).

Verschillen tussen subbranches

Het verzuim in is in alle subbranches gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal. Vooral bij het maatschappelijk werk is het verzuim flink gedaald. Ondanks een daling heeft maatschappelijke opvang, net als in de periodes hiervoor, het hoogste verzuim.

Downloads

Johan Siegert

Adviseur arbeidsmarkt en onderzoek

Meer weten? Neem contact op!

Johan Siegert

Meer weten? Neem contact op!