Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Actuele cijfers verzuim

Verzuim is een belangrijke factor om in organisaties in de gaten te houden. In het belang van met plezier je werk kunnen doen en het werk van de organisatie goed door laten lopen.

Medewerker bekijkt analyse met vergrootglas

Hoeveel procent van de medewerkers in sociaal werk heeft verzuimd? En wat is de gemiddelde verzuimduur? De meest actuele cijfers, het verzuim over de laatste zes kwartalen en het jaarlijks gemiddeld verzuimpercentage vind je in de nieuwe factsheet van mei 2022.

Verzuim sociaal werk september 2022
Factsheet verzuim 'light' sociaal werk mei 2022

Daling verzuim in tweede kwartaal 2022

Nadat het verzuim in sociaal werk twee kwartalen op rij is gestegen, laat het tweede kwartaal van 2022 voor het eerst een daling van een volle procent zien tot 7,1 procent. Dit is nog wel een procent hoger dan de eerste kwartalen in 2021.

Gemiddeld verzuimpercentage in sociaal werk vlakt af in 2021

Het gemiddeld verzuimpercentage in zorg en welzijn is vanaf 2014 tot 2021 toegenomen. In sociaal werk zien we ook een toename 2014 tot 2020, maar deze stijging zette in 2021 niet door. Het gemiddeld verzuimpercentage in sociaal werk lag in 2021, toen corona zijn intrede deed, lager dan in zorg en welzijn.

Verschillen tussen subbranches

Ondanks een daling heeft maatschappelijke opvang, net als in de periodes hiervoor, het hoogste verzuim. Het verzuim in maatschappelijk werk is flink gestegen ten opzichte van de andere subbranches.

Downloads

Johan Siegert

Adviseur arbeidsmarkt en onderzoek

Meer weten? Neem contact met ons op!

Johan Siegert foto

Meer weten? Neem contact met ons op!