Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Actuele cijfers verzuim

Verzuim is een belangrijke factor om in organisaties in de gaten te houden. In het belang van met plezier je werk kunnen doen en het werk van de organisatie goed door laten lopen.

Medewerker bekijkt analyse met vergrootglas

Verzuim in sociaal werk

Hoeveel procent van de medewerkers in sociaal werk heeft verzuimd? De meest actuele cijfers, het verzuim over de laatste zes kwartalen en het jaarlijks gemiddeld verzuimpercentage vind je in de nieuwe factsheet van mei 2023.

De cijfers in deze factsheet zijn afkomstig van CBS AZW Statline. Na het verstrijken van een kwartaal duurt het drie maanden voordat de nieuwe verzuimcijfers door CBS verwerkt zijn. Zodra er nieuwe cijfers beschikbaar zijn, passen wij de factsheet aan.

infographic verzuim sociaalwerk q1-q4 202
Factsheet verzuim sociaal werk t/m kwartaal vier 2022 (publicatie mei 2023)

Stijging verzuim in vierde kwartaal 2022

Nadat het verzuim in sociaal werk in het derde kwartaal afnam zien we in het vierde kwartaal een stijging met meer dan 1 procentpunt tot 7,9 procent. Dit is nog wel lager dan in het eerste kwartaal van 2022 (toen 8,1 procent). Het jaargemiddeld verzuim over 2022 is met 7,5 procent het hoogste van de laatste 10 jaar.

Verschillen tussen subbranches

Het verzuim is in alle subbranches gestegen ten opzichte van het derde kwartaal. Vooral bij het maatschappelijk werk is het verzuim flink gestegen. Het hoogste verzuim zien we net als in de periodes hiervoor in de maatschappelijke opvang en daarnaast nu voor het eerst ook in welzijn breed.

Downloads

Johan Siegert

Adviseur arbeidsmarkt en onderzoek

Meer weten? Neem contact op!

Johan Siegert

Meer weten? Neem contact op!