Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Werkgevers

Maak kennis met onze branchespecialist sociaal werk

Heb je vraagstukken en ideeën over de arbeidsmarkt? Leg ze voor aan Suzanne Wartenbergh, onze branchespecialist sociaal werk. Sinds september 2023 is zij voor werkgevers en medewerkers de aangewezen persoon om hierover in gesprek te gaan. Ook vertelt ze je graag over het aanbod dat Sociaal Werk werkt! ontwikkelt. "In deze rol houd ik mijn ogen en oren goed open, zodat we weten waar behoefte aan is en we samen komen tot werkbare oplossingen die de branche verder helpen."

Suzanne Wartenbergh, branchespecialist sociaal werk

Van instroom en behoud tot veilig en vitaal werken. Sociaal Werk werkt! houdt zich bezig met allerlei thema's die te maken hebben met de arbeidsmarkt in sociaal werk. Wil jij met deze of andere thema's aan de slag? Heb je er vragen over? Of wil je een idee of aanpak delen? Dan kun je terecht bij Suzanne. We horen graag wat jij belangrijk vindt, waar je hulp bij kunt gebruiken of waar je zorgen over hebt. Om je vervolgens te helpen met slimme en werkbare oplossingen die jou en de branche verder helpen. Dit aanbod ontwikkelt Sociaal Werk werkt! voor en met werkgevers en medewerkers in sociaal werk.

Welke uitdagingen zie jij voor de arbeidsmarkt in sociaal werk?

Voor het ontwikkelen van ons aanbod willen we weten wat jij belangrijke arbeidsmarktvraagstukken vindt. Welke uitdagingen zie jij voor sociaal werk? Wat wil je bereiken en wat kan daarbij echt helpend zijn? Suzanne gaat graag met je in gesprek. "Elkaar opzoeken is de beste manier om erachter te komen wat er leeft en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Als branchespecialist sluit ik aan bij netwerken en ga ik op werkbezoek bij allerlei sociaalwerkorganisaties in het hele land. Door met beide voeten in de klei te staan verzamel ik waardevolle input vanuit de praktijk en kan ik goed in kaart brengen welke wensen er zijn."

"Waarde toevoegen voor de branche, dat vind ik belangrijk.
Suzanne WartenberghBranchespecialist sociaal werk

Onze branchespecialist sociaal werk gaat graag met je in gesprek

Suzanne is enthousiast over haar rol als branchespecialist sociaal werk. Ze kijkt uit naar alle gesprekken die ze gaat voeren om te ontdekken wat er in het werkveld leeft. "Waarde toevoegen voor de branche, dat vind ik belangrijk. Ik vind het leuk om echt in contact te komen met de mensen voor wie wij aanbod ontwikkelen. En vooral ook om dat sámen met werkgevers en medewerkers te doen. De branche zelf spreekt Suzanne ook aan. "Ik zie echt het belang van sociaal werk voor Nederland. Het draagt bij aan een fijne leefomgeving en helpt voorkomen dat mensen in lastige(re) situaties terechtkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Persoonlijk denk ik dat we wel wat meer gemeenschapszin kunnen gebruiken, zeker in tijden van individualisering."

Suzanne omschrijft zichzelf als een open persoon, met een nieuwsgierige blik en een brede interesse. Iemand die bovendien het grote geheel overziet en makkelijk verbanden legt. En net als in haar werk maakt ze ook privé graag de nodige meters. "Mijn grootste passie is hardlopen. Het liefst in de natuur en als het even kan op bijzondere plekken. Zo liep ik al marathons in Patagonië en Spitsbergen. Nog mooier vind ik het als ik mijn hardloopavonturen kan combineren met het goede doel, om op deze manier zelf ook een bijdrage te kunnen leveren."

Maak een afspraak en leg jouw vraagstuk voor aan Suzanne

Vind je het leuk om kennis te maken met onze branchespecialist sociaal werk? Of heb je een vraagstuk dat je graag aan Suzanne wilt voorleggen, vanuit jouw organisatie, netwerk of samenwerkingsverband? Mail dan naar swartenbergh@fcb.nl of bel (06) 48 54 21 46.  

Heb je vragen over de cao, kwalificatie-eisen of diploma's? Stuur dan een e-mail naar caosociaalwerk@fcb.nl of bel (085) 105 18 50.