Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Diana Huurnink, genomineerde Sociaal Werker van het Jaar 2022

Diana Huurnink werkt bij Avedan Almelo als jongerenwerker op scholen en op straat. Ze maakt contact met jongeren doordat ze alles vraagt. Vragen die ouders niet durven te stellen. Ze pakt niks als een cadeautje in. Jongeren voelen zich door haar gesterkt. Diana verbindt: scholen met jongeren met lokale ondernemers met ouders. Zo ontstaat er contact, wederzijdse interesse, begrip en acceptatie. Als ambassadeur zal Diana tot mei 2023 sociaal werk en haar activiteiten in Almelo in de spotlights zetten.

Diana Huurnink
Wat ik belangrijk vind, is dat er goed landelijk beleid komt. Het moet niet uitmaken of je in Groningen woont, in Almelo of in Venlo, je moet overal toegang hebben tot sociaal werk. En dat we dat vanuit de straat, vanuit de huizen en de scholen ontwikkelen en landelijk uitrollen.

Uit het juryrapport

Met haar nuchtere aanpak weet Diana jongeren te bereiken en hun vertrouwen te winnen. Ze reikt ze een hand en helpt ze door de juiste vragen te stellen. Hierdoor ontstaat er, ogenschijnlijk vanzelf, een toekomstperspectief bij de jongeren en helpt ze hen dat in te vullen. Ze helpt ze drempels over te gaan. Een voorbeeld daarvan is dat zij een gesprek tussen gemeenteambtenaren en jongeren regelt, waarmee ze de jongeren helpt om de drempel naar de politiek over te gaan, zodat ze hun stem kunnen laten horen. Diana laat duidelijk voelen dat ieders stem belangrijk is en gehoord mag worden.

Diana betrekt gericht haar omgeving om het goede te kunnen doen voor haar doelgroep. Ze is een echte netwerker en heel zichtbaar voor de jongeren. Ze speelt snel in op actuele situaties die jongeren bezighouden. Door haar directe taalgebruik, en omdat ze altijd vindbaar is op straat, weet ze jongeren uit alle lagen van de bevolking te bereiken.
Pitch Diana als genomineerde

Volg Diana ook op LinkedIn.

Diana in de media

Verder lezen over de andere twee ambassadeurs

Suzanne Wartenbergh

Branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!

Suzanne Wartenbergh, branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!