Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Nadine de Koning, genomineerde Sociaal Werker van het Jaar 2022

Nadine de Koning werkt bij Welzijnskwartier Katwijk als jongerenwerker op scholen, op straat en in het jongerencentrum. Maar ze zoekt jongeren ook op via Snapchat en Instagram. Ze maakt contact met jongeren om lichtere problemen op te vangen, waardoor ze niet groot hoeven te worden. "Vaak gaat het om aandacht hebben, oprecht geïnteresseerd zijn, iemand zien zoals die is en niet willen veranderen." Als ambassadeur zal Nadine tot mei 2023 sociaal werk en haar activiteiten in Katwijk in de spotlights zetten.

Nadine de Koning
“Als ambassadeur van sociaal werk wil ik het stoffige imago van sociaal werk aanpakken. Veel mensen denken nog aan een pot koffie en klaverjassende ouderen, maar het is tegenwoordig veel meer dan dat. We moeten dat beeld doorbreken, ook bij studenten, zodat ze enthousiast worden voor dit geweldige vak.

Uit het juryrapport

Nadine laat zich zien als een bevlogen, betrokken en resultaatgerichte sociaal werker met lef. Zij is sensitief voor vindplekken van sociaal werk. Ze laat zich niet weerhouden om samenwerking te zoeken met partners die een geheel eigen structuur en dynamiek hebben, zoals het onderwijs. Het lukt haar om daar als sociaal werker met preventief oogmerk zichtbaar te zijn en te werken aan minder uitval; een aanval op de kansenongelijkheid. Zij schuwt rauwe thema’s niet en kiest daarbij met creativiteit voor een effectieve aanpak. Noem dat maar shitzooi!

Mooi aan Nadine is dat zij de nadruk legt op het tijdig contact maken met jongeren voordat kleine problemen groter worden, waardoor jongeren kunnen ontsporen. Haar uitspraak dat het beter is wanneer de jongerenwerker bij je langskomt dan de politie is heel krachtig. Zonder oordeel helpt zij jongeren de samenleving op een nieuwe manier te bekijken, zodat zij zich er weer onderdeel van kunnen voelen.
Pitch Nadine als genomineerde

Volg Nadine ook op LinkedIn en Instagram.

Nadine in de media

Verder lezen over de andere twee ambassadeurs

Suzanne Wartenbergh

Branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!

Suzanne Wartenbergh, branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!