Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Tips Werkdruk

Negen handige tools en tips voor hybride werken

Veel sociaal werkers zijn hybride gaan werken – een mix van thuiswerken en op kantoor. Dat vraagt wat van jou als werkgever. Want hoe geef je leiding op afstand en stimuleer je een goede teamspirit en samenwerking vanuit huis? Hoe pak je dat aan als werkgever? Wat kan er en hoe organiseer je dat? We helpen je op weg met handige tools en tips.

Zoom meeting thuiswerken videobellen foto

1 E-book Hybride (samen)werken, zo doe je dat!

Meer weten over gelukkig werken? Download het e-book ‘Hybride (samen)werken, zo doe je dat!’ van HappinessBureau. Of een van de andere e-books, zoals ‘De 12 dingen die je moet weten over gelukkig werken’

Vraag de e-books gratis aan

2 Tips voor thuiswerken

Thuiswerken geeft meer flexibiliteit en scheelt filestress. Maar wat is de ideale thuiswerker? Bekijk de tips in de Arbocatalogus Sociaal Werk.

Bekijk thuiswerktips

3 Project Samen op weg naar toekomstbestendig beleid voor flexibele werktijden en thuiswerken

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers hybride werken op een gezonde, sociale en eerlijke manier? Het onderzoeksproject ‘Samen op weg naar toekomstbestendig beleid voor flexibele werktijden en thuiswerk’ van het Instituut Gak geeft je hiervoor handvatten.

Bekijk de richtlijnen

4 Workshop Goed samenwerken binnen MS Teams

Werkt jouw team met Microsoft Teams, maar willen jullie beter samenwerken binnen dit programma? In de workshop in én over Microsoft Teams van work21 leren jij en je team effectief samenwerken met Teams. Meer gestructureerd, meer samenwerking, meer overzicht. De online workshop duurt twee uur en gaat naast de basisfuncties van Teams in op het gedrag en de keuzes van de teamleden. Ook leg je samen werkafspraken vast, waarmee je als team direct aan de slag gaat binnen Teams. Na een week worden de werkafspraken geëvalueerd en aangescherpt.

Bekijk workshop MS Teams

5 Workshops vitaal thuiswerken en hybride samenwerken

Het HappinessBureau geeft inspirerende webinars en workshops die te maken hebben met werkgeluk. Deze webinars en workshops variëren van één tot drie uur en zijn voor medewerkers en teams, leidinggevenden of medewerkers met leidinggevende taken, zoals hr-managers/adviseurs. Een greep uit het aanbod:

  • Hybride (samen)werken, zo doe je dat!
  • Vitaal thuiswerken
  • Energize je online (team)meeting

Ook leuk: een workshop ‘Werken aan werkgeluk’ of ‘Plezier en verbinding op afstand, het ‘Werkgeluk boosterprogramma’ of het ‘Fun & Friendship Energizer programma’.

Bekijk het volledige aanbod

6 Workshop Leidinggeven op afstand

We werken veel vanuit huis. Voor leidinggevenden in sociaal werk betekent dat een extra uitdaging. De workshop ‘Leidinggeven op afstand’ van work21 geeft in twee uur alle handvatten om je team op afstand goed te laten samenwerken en het werk slim te organiseren. Met onderwerpen als ruimte geven, sturen op resultaat, teambinding, gezamenlijke verantwoordelijkheid en waardevolle gesprekken op afstand.

Bekijk de workshop

Meer verdieping en inspiratie


7 Maak jouw online overleggen leuk

Hoe maak je jouw online overleggen leuk en energiek? En hoe haal je er meer rendement uit? Maak gebruik van het VTA-principe van Intenza. Door een Vooraf actie te koppelen aan de invulling Tijdens het overleg en de actie Achteraf kom je sneller op stoom. Intenza geeft in haar blog per stap drie tips voor meer fun, interactie en energie. De kern? Minder praten en meer doen.

Aan de slag met de VTA-methode

8 RoadMapp: het nieuwe samenwerken

Zoek je nieuwe vormen van samenwerken voor je team? Dan is de ‘RoadMapp’ van De Koers een mooi inspiratievoorbeeld. Met de digitale ‘RoadMapp’ gaan medewerkers met elkaar in gesprek over nieuwe samenwerkingsvormen en het organiseren van het werk. Hoe kunnen we ons werk en de werkomstandigheden effectief inrichten, elkaar blijven ontmoeten en samenwerken? De ‘RoadMapp’ wijst de weg

Bekijk de RoadMapp

9 Het videokantoor

Een ander inspiratievoorbeeld van hybride samenwerken, is het online videokantoor. Dat is thuiswerken alsof je op kantoor bent. Je zet met elkaar een videoverbinding op, waardoor er weer verbinding ontstaat. Net als in een fysiek kantoor zijn er meerdere ruimtes. Bijvoorbeeld voor jouw team, zodat je samen thuis kunt werken, een gezamenlijke lunchruimte of een koffieautomaat om tussendoor bij te praten en te ontspannen.

Nieuwsgierig? Vraag een demo aan

Ook interessant

Meer weten? Neem contact op!

Logo Sociaal Werk werkt!

Meer weten? Neem contact op!