Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Acht sociaal werkers ontvangen via EVC erkend beroepscertificaat op basis van hun ervaring

6 apr 2022

Vorige week ontvingen acht kandidaten voor vakbekwame sociaal werker (hbo) hun felbegeerde EVC-beroepscertificaat uit handen van Oscar Overbeek (CNV) en Monique van Gerwen (Sociaal Werk werkt!). De kersverse sociaal werkers hebben met succes een EVC-procedure doorlopen als onderdeel van een pilot, waardoor sinds begin dit jaar alle medewerkers met relevante ervaring in sociaal werk beroepserkenning kunnen krijgen via een EVC.

uitreiking evc sociaal werker

Nieuwsupdate

Op 9 en 10 mei hebben weer nieuwe groepen kandidaten het felbegeerde beroepscertificaat voor Vakbekwame mbo- en hbo-sociaal werker ontvangen. 

Relevante erkenning verzilveren

EVC staat voor ‘erkennen verworven competenties’. Dat zijn vaardigheden die iemand beheerst en ook zonder diploma kan aantonen. Om zijn of haar vakbekwaamheid op mbo- of hbo-niveau aan te tonen doorloopt de medewerker de EVC bij een erkende EVC-aanbieder. Wie laat zien over voldoende competenties te beschikken, kan deze uitkomst verzilveren bij Sociaal Werk werkt! in een landelijk erkend beroepscertificaat. Dit beroepscertificaat heeft op de arbeidsmarkt in sociaal werk dezelfde waarde als een mbo- of hbo-diploma voor sociaal werkers en geeft toegang tot het register voor sociaal werkers.

Alles over de EVC-procedure mbo- en hbo-sociaal werker

Erkenning draagt bij aan loopbaanperspectieven van kandidaten

De acht erkende sociaal werkers zijn de eersten van 2022 met een beroepscertificaat in handen. Zij hebben met het behalen van hun certificaat verschillende doelen bereikt: de een heeft na jaren zonder diploma eindelijk haar vakbekwaamheid kunnen aantonen, de ander wil zich nu graag registreren in het register voor sociaal werkers, en weer een ander kan nu aantonen dat ze bekwaam is om opdrachten uit te (blijven) voeren voor inleners zoals een gemeente.

De acht erkende sociaal werkers zijn overwegend al actief in het sociaal domein, met onder meer dak- en thuislozen, in de eigen zorgkwekerij, als Wmo-consulent voor een gemeente en in de eigen onderneming in ambulante begeleiding.

Beroepscertificaat via Sociaal Werk werkt! 

Sociaal Werk werkt! heeft de EVC-standaard op basis van het beroepscompetentieprofiel voor sociaal werkers ontwikkeld. Sociaal Werk werkt! verzilvert EVC-rapportages in erkende beroepscertificaten en monitort de EVC-procedure. Via Sociaal Werk werkt! zetten werkgevers en werknemers zich in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.

Neem voor meer informatie contact met ons op via sociaalwerkwerkt@fcb.nl.