Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Zeven handige tools en tips voor hybride werken

Hybride werken is een mix tussen werken thuis en op kantoor. Het vraagt wel wat van jou als sociaal werker. Want hoe houd je een goede relatie met je cliënten en werk je goed samen met je collega’s vanuit huis? Hoe pak je dat aan als sociaal werker? Wat kan er en hoe doe je dat? Met handige tools en tips helpen we je op weg.

Zoom meeting thuiswerken videobellen foto

1 E-book Hybride (samen)werken, zo doe je dat!

Wil je gelukkig werken? Download het e-book ‘Hybride (samen)werken, zo doe je dat!’ van HappinessBureau. Of een van de andere e-books, zoals ‘De 12 dingen die je moet weten over gelukkig werken’.

Vraag de e-books gratis aan

2 Tips voor thuiswerken

Thuiswerken zorgt voor meer flexibiliteit en scheelt filestress. Maar hoe word je de ideale thuiswerker? Bekijk de tips in de Arbocatalogus Sociaal Werk.

Bekijk thuiswerktips

3 Workshop Goed samenwerken binnen MS Teams

Werk je met je collega’s met Microsoft Teams, maar willen jullie beter samenwerken binnen dit programma? In de workshop in én over Microsoft Teams van work21 leren jij en je collega’s effectief samenwerken met Teams. Meer gestructureerd, meer samenwerking, meer overzicht. De online workshop duurt twee uur en gaat naast de basisfuncties van Teams in op jouw gedrag en keuzes en die van je collega’s. Ook leg je samen werkafspraken vast, waarmee je met elkaar direct aan de slag gaat binnen Teams. Na een week worden de werkafspraken geëvalueerd en aangescherpt.

Bekijk workshop MS Teams

4 Workshops vitaal thuiswerken en hybride samenwerken

Het HappinessBureau geeft inspirerende webinars en workshops die te maken hebben met werkgeluk. Deze webinars en workshops variëren van één tot drie uur en zijn voor medewerkers en teams, leidinggevenden of medewerkers met leidinggevende taken, zoals hr-managers/adviseurs. Een greep uit het aanbod:

  • Hybride (samen)werken, zo doe je dat!
  • Vitaal thuiswerken
  • Energize je online (team)meeting
  • Leidinggeven aan teams in coronatijd
  • Topwerkgeverschap in coronatijd

Ook leuk: een workshop ‘Werken aan werkgeluk’ of ‘Plezier en verbinding op afstand, het ‘Werkgeluk boosterprogramma’ of het ‘Fun & Friendship Energizer programma’.

Bekijk het volledige aanbod

Op zoek naar meer verdieping en inspiratie?


5 Thuiswerken leuker maken

Thuiswerken is handig, zeker in coronatijd. Maar we gebruiken digitale contacten vooral voor het werk en hebben weinig aandacht voor sociale aspecten. Wil je weten hoe je toch verbonden blijft met je collega’s? Bekijk de tips in de blog van MediaMyne om je informele communicatie tijdens thuiswerken op peil te houden. Denk aan een gezamenlijke Spotify playlist, wedstrijden voorspellen en online spelletjes. Ook leuk: download de interne communicatiekalender met inspiratie voor elke dag!

Bekijk de tips en maak thuiswerken leuker

6 Maak jouw online overleggen leuk

Hoe maak je jouw online overleggen leuk en actief? En hoe levert het je het meeste op? Maak gebruik van het VTA-principe van Intenza. Door een Vooraf actie te koppelen aan de invulling Tijdens het overleg en de actie Achteraf kom je sneller op stoom. Intenza geeft in haar blog per stap drie tips voor meer fun, interactie en energie. De kern? Minder praten en meer doen.

Aan de slag met de VTA-methode

7 Podcast: Gaan we straks echt anders samenwerken?

De corona cultuurshock is volgens Jitske Kramer, schrijver van het boek ‘Werk heeft het gebouw verlaten’ te vergelijken met de fases die je doorloopt als je voor lange tijd op reis gaat of een tijdje in het buitenland woont. Eerst ben je superblij, daarna volgen een of meerdere cultuurshocks, je bouwt grote verwachtingen op en dan komt de terugkeershock. In haar podcast ‘Gaan we echt anders samenwerken na de corona cultuurshock?’ staat Jitske stil bij de vraag of ons na corona hetzelfde te wachten staat. Ook raadt ze aan om alvast na te denken over de dingen die je straks wilt houden of juist niet meer terug wilt.

Beluister de podcast

Ook interessant