Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Drie genomineerden Sociaal Werker 2023 bekend: Yamina, Juul en M’hamed

6 mrt 2023

Yamina Ayadi, Juul van Schaijk en M’hamed Yahia zijn genomineerd voor de verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar 2023. De jury heeft ze verkozen uit de voorgedragen kandidaten en tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk 2023 op 24 mei wordt bekend wie van hen de verkiezing wint. Alle drie vervullen zij het komende jaar een belangrijke rol als ambassadeur van sociaal werk.

Genomineetrden Sociaal Werker van het Jaar 2023

Op de foto v.l.n.r.: Yamina, Juul en M’hamed. Fotograaf: Rob Lamping.

Op 6 en 7 maart verraste het verkiezingsteam van Sociaal Werk werkt! de drie met het nieuws en bloemen. “De impact van sociaal werk mag meer gezien worden. Het is daarom belangrijk dat we een gezicht geven aan sociaal werk en sociaal werkers in de spotlights zetten”, aldus projectleider Mascha Boelaars. “De komende tijd presenteren ze zich en vanaf 11 april 2023 kan iedereen stemmen via onze website.”

Yamina Ayadi, linkwerker, TeamToekomst Rotterdam:

Ik ben in een soort shock. Ik begon hier met vrijwilligerswerk voor ouderen en gezinnen en nu ben ik genomineerd voor Sociaal Werker 2023! Ik ben het gezicht van de wijk, werk in een geweldig team en kan doorleren, wat ik altijd al heb willen doen. Ik start nu met hbo Social Work. Daarmee kan ik gezinnen niet alleen ondersteunen vanuit mijn gevoel dat ik het juiste doe, maar het ook vanuit methodieken onderbouwen. Ik doe dit werk echt vanuit mijn hart. Ik word blij als gezinnen weer veerkrachtig en weerbaar zijn en mee kunnen doen!

Mirjam van Rijn, directeur TeamToekomst:

“Yamina heeft een enorme power en is een sociaal werker pur sang. De sociale transformatie die we willen bereiken kan alleen met mensen als Yamina!”

Juul van Schaijk, sociaal werker, Farent Den Bosch / Oisterwijk:

Er echt voor de mensen zijn, dat is wat ik wil bereiken. De uitdaging is hoe we dat kunnen doen. We moeten daarvoor naast inwoners staan, maar ook oog houden voor de perspectieven van onze eigen organisatie en die van de samenleving. Ik doe dat door vragen te stellen, oprechte interesse te tonen en open te staan voor ideeën van anderen. Dan blijven we ons ook bewust van het feit dat ons werk verandert, nu en in de toekomst. We moeten nadenken over hoe we ons in die veranderende wereld positioneren.

Floor van Essen, regiomanager Farent:
"Juul is echt het voorbeeld van de sociaal werker anno 2023. Ze richt zich niet alleen op de uitvoering maar denkt ook mee over beleid, visie en profilering.

M’hamed Yahia, sociaal cultureel werker / LEVnetwerker, LEVGroep Helmond:

“In mijn jeugd heb ik zelf veel gehad aan het sociaal werk, daarom vind ik het zo mooi dat ik mensen  kansen kan bieden. Soms hebben ze een duwtje nodig, want niet iedereen kan het op eigen kracht. Dus moeten we investeren in de basis. Ik doe dat door mensen met elkaar te verbinden. Samen kunnen ze veel oppakken. Dat verbinden moeten we ook doen met die grote groep mensen die is afgehaakt. Daarvoor zijn nieuwe structuren nodig waar sociaal werkers aan kunnen werken.”

Marieke Snijder, manager LEVGroep:

“M’hamed is een verbinder pur sang en krijgt alles voor elkaar door anderen, inwoners, collega’s, te betrekken. We zien de nominatie dan ook als een erkenning voor alles wat hij heeft gedaan.”

Verbinding leggen tussen sociaal werk, politiek, onderwijs en media

Sociaal Werk werkt! organiseert de verkiezing om het cruciale vak van sociaal werker meer bekendheid te geven. Via de verkiezing geven we het vak extra zichtbaarheid en leggen we belangrijke verbindingen tussen sociaal werkers zelf, politiek, onderwijs en media. 

De genomineerden laten zich een jaar lang op veel plekken in het land zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten. 

Over Sociaal Werk werkt!

Sociaal Werk werkt! is een samenwerking tussen werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland en werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn die zich inzet voor het vak, een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden. 

Meer informatie

Suzanne Wartenbergh

Branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!

Suzanne Wartenbergh, branchespecialist sociaal werk

Meer weten? Neem contact op!