Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Vitaliteit

Vitaliteit

Vitaliteit en vitaal werken betekent dat je in goede gezondheid en met energie je werk doet. Nu en in de toekomst. Vitaal werken is een belangrijk thema voor werkgevers in sociaal werk. Want investeren in vitaliteit draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid en het werkplezier van medewerkers. En daarmee aan de kwaliteit en continuïteit van je organisatie.

sporten om fit te blijven

Investeren in vitaal werken 

De Cao Sociaal Werk biedt verschillende mogelijkheden om te investeren in vitaliteit. Zo heeft elke medewerker een Loopbaanbudget (LBB) en een Individueel Keuzebudget (IKB). Met de generatieregeling kun je als werkgever oudere werknemers ondersteunen, zodat ze fit en gezond door kunnen werken.

Meet vitaliteit met een medewerkerstevredenheidsonderzoek voor sociaal werk

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) geeft inzicht in de vitaliteit van werknemers. Ook in 2021 konden sociaalwerkorganisaties zich aanmelden voor het MTO dat Sociaal Werk werkt! in samenwerking met Effectory aanbood. De inschrijftermijn is inmiddels afgesloten.

Handige links