Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Vitaliteit

Vitaliteit

Vitaliteit en vitaal werken betekent dat je in goede gezondheid en met energie je werk doet. Nu en in de toekomst. Vitaal werken is een belangrijk thema voor werkgevers in sociaal werk. Want investeren in vitaliteit draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid en het werkplezier van medewerkers. En daarmee aan de kwaliteit en continuïteit van je organisatie.

sporten om fit te blijven

Investeren in vitaal werken 

De Cao Sociaal Werk biedt verschillende mogelijkheden om te investeren in vitaliteit. Zo heeft elke medewerker een Loopbaanbudget (LBB) en een Individueel Keuzebudget (IKB). Met de generatieregeling kun je als werkgever oudere werknemers ondersteunen, zodat ze fit en gezond door kunnen werken.

Meet vitaliteit met een medewerkerstevredenheidsonderzoek 

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) geeft inzicht in de vitaliteit van werknemers. Als sociaalwerkorganisatie kun je je nu aanmelden voor een medewerkerstevredenheidsonderzoek via een gebruiksvriendelijke app, met een eenmalige korting van 25 procent. De app van Everybody Frank stuurt drie keer per week een paar vragen aan medewerkers. Die kunnen ze in een aantal seconden beantwoorden. Deze aanpak vertaalt zich in een hoge response: ruim 80 procent van de medewerkers doet dit ook

Lees meer over de MTO-app

Sociaal Werk werkt! draagt bij aan het behoud van personeel

Organisaties in sociaal werk kunnen nu voordelig meedoen aan een medewerkerstevredenheidsonderzoek nieuwe stijl. Zo draagt Sociaal Werk werkt! bij aan meer werkplezier, minder verzuim en behoud van personeel. Werkgevers- en werknemersorganisaties werken samen via Sociaal Werk werkt! aan een aantrekkelijke sector, een gezonde arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden.

Handige links

Meer weten? Neem contact op!

Logo Sociaal Werk werkt!

Meer weten? Neem contact op!