search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
17 januari 2021

Coronavirus: afspraken en regelingen

Hoe kunnen werkgevers en werknemers in sociaal werk omgaan met de gevolgen van het coronavirus COVID-19? Een overzicht van regelingen, afspraken en het noodpakket economische maatregelen die van belang zijn voor sociaal werk.

Het coronavirus heeft voor heel veel organisaties en werknemers in sociaal werk consequenties, in hun dienstverlening en in hun werkwijze. Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en de cao-tafel Sociaal Werk zetten voor werkgevers en werknemers de belangrijkste informatie op een rij en verwijzen hiervoor vooral naar diegenen die vanuit expertise hierin informatie kunnen geven.

Op Sociaal Werk werkt! vind je een pagina over werken in tijden van corona met informatie, tools en links.  

Overheidsmaatregelen die gelden voor heel Nederland

  • Van woensdag 16 december 2020 tot en met ten minste zondag 7 februari 2021 zijn scholen en kinderopvang gesloten. Als beide ouders een cruciaal beroep hebben en (al) klant zijn bij de kinderopvanginstelling, kunnen kinderen gebruikmaken van noodopvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen. Sociaal werk staat op de lijst met met cruciale beroepen. Wat dat betekent voor sociaal werk lees je in het actuele bericht bij Sociaal Werk Nederland.
  • Ook kwetsbare kinderen kunnen terecht op de noodopvang. 

  • De gastouderopvang blijft open.

  • Maatregelen toespraak premier Rutte (12 januari)
  • Hier vind je alle overheidsmaatregelen
  • Bekijk ook de veelgestelde vragen van de Rijksoverheid.

Volg de updates over het coronavirus

Werkgevers

Werknemers

Overige informatie

Let op: de medewerkers van het cao-secretariaat en het bureau van FCB kunnen geen vragen met betrekking tot het coronavirus beantwoorden en zullen alleen verwijzen naar dit bericht en de betreffende websites.

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling