Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Gids voor Beroepsontwikkeling

Opleidingen en trainingen

Je wilt sociaal werker worden? Dat kan via het mbo en hbo, maar ook via de praktijk. Heb je al relevante werkervaring? Die kun je verzilveren via EVC. Hier de belangrijkste routes op een rij.

gids - opleidingen en trainingen

Voor schoolverlaters

Wil je weten wat sociaal werk inhoudt en of het iets voor jou is? Of uit welke opleidingen je kunt kiezen als je sociaal werker wilt worden? De website YouChooz biedt je informatie over alle beroepen en opleidingen hiervoor. Lees de ervaringsverhalen en stel eventuele vragen direct aan een ChoozGuide.

Voor zij-instromers

Wil je de overstap maken naar een functie in het sociaal werk? Dat is zeker mogelijk. Met een EVC-procedure kun je kijken welke competenties je al hebt die bij een vakbekwame sociaal werker horen. Wil je een deeltijd mbo- of hbo-opleiding Social Work doen? Kijk dan op de website van de mbo of hbo waar je heen wilt. En neem zeker eens contact op met een sociaalwerkorganisatie bij jou in de buurt om te horen waar behoefte aan is en wat zij je kunnen bieden, bijvoorbeeld aan opleidingsplek.

Voor werkzoekenden

Het leeroverzicht is voor medewerkers die meer kennis over hun vak of beroep willen. Of mensen die werk zoeken en een opleiding willen doen. Op de website leeroverzicht.nl staat informatie over opleidingen en hoe ze die kunnen betalen. Ook kunnen ze zoeken naar een loopbaanadviseur in de buurt. De website ‘Leeroverzicht’ is onafhankelijk en een initiatief van de rijksoverheid, vakbonden en werkgevers- en opleidersorganisaties. De website is bedoeld om mensen te ondersteunen om zich een leven lang te blijven ontwikkelen.